Съединението на България преди 133 години бе отбелязано в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 15, 2018 07:58

Съединението на България преди 133 години бе отбелязано в Тополовград

Прокламацията, с която се обявява съединението на България, бе прочете на в Тополовград на 6 септември. Тържеството бе по повод 133-годишнината от това важно събитие на страната ни.
То започна с шествие от сградата на общината до паметника на загиналите за свободата и независимостта на България на площад „Освобождение”. Участниците изслушаха националния химн, след което бе прочетена Прокламацията на княз Александър Батенберг за съединението на Княжество България и Източна Румелия. Рецитал по стихове за България, под надслов „Към Родината”, изнесоха децата от „Сладкодумци” при читалището.
Слово за значението и величието на акта на съединението произнесе Райна Зотова – секретар на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894”.
Тържеството бе уважено от много граждани, които изпълниха площадното пространство, заедно с официалните лица – председателят на ОбС – Васил Сяров, зам.- кметовете на общината – Маргарита Георгиева и Наско Стоянов, общински съветници и други граждани.
Пред паметника бяха поднесени венци и цветя от ОбС, ОбА, институции, училища, детски градини, политически партии, обществени движения.
С едноминутно мълчание и свеждане на глави бе почетена паметта на осъществилите Съединението и дали началото на нова Обединена България.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 15, 2018 07:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама