Съдът отмени скандално решение на Общинска полиция Хасково

Христо Христов
От Христо Христов декември 22, 2014 09:17

Съдът отмени скандално решение на Общинска полиция Хасково

Скандално решение на общинска полиция Хасково бе отменено от районен съд. Шофьор на товарен амномобил „Мерцедес” нарушил  Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване на безопасността на движението на територията на Община-Хасково на 18 август тази година. Водачът  спрял на забранено място, обозначено с неподвижен пътен знак B-27 – „Забранени са престоят и паркирането”. Освен това товарният автомобил се намирал на по-малко от 5 метра от пешеходната пътека на кръстовището. В този момент двама униформени от група „Общинска полиция” преминали с патрулен автомобил и забелязали спрелия товарен автомобил. Съставили фиш за налагане на глоба от  50 лв.

Документът не бил връчен лично. Шофьорът като разбрал, че е санкциониран изказал възражения срещу издаденият фиш, отказал да плати и решил да сезира съда. Затова пък от Общинска полиция завишили глобата му на 300 лв. Санкцията е 6 пъти по-висока, защото шофьорът е решил да обжалва.

Според районните магистрати в Хасково обаче така е нарушен  фундаменталният принцип да не се влошава положението на жалбоподателя. Съдът оказва се, че намира това за недопустимо. Никой не трябва да бъде наказван за това, че е обжалвал, мотивират се правораздавателите. Затова и решението на съда е, че Наказателното постановление трябва да бъде отменено и наказанието да бъде намалено от 300 лв. на 50 лв.

Решението може да се обжалва пред административен съд – Хасково.

 

Христо Христов
От Христо Христов декември 22, 2014 09:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама