Съдът отмени и друг протокол на ОбА за разпределение на земи за пасища

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 12, 2016 12:12

Съдът отмени и друг протокол на ОбА за  разпределение на земи за пасища

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 25/ 11-17 ноември 2016 година

Свързани публикации

В свое заседание от втори ноември Тополовградският Районен съд (ТРС) е уважил жалбата на адвокат Кера Спирова – пълномощник на П.П.Д. и К.Ж.К. против Община Тополовград, със заинтересовани страни: М.Г.М., П.И.; С.И.В.; К.С.В., М.К.С.; С.Г.Г. и „Валсиня” ЕООД – с. Българска поляна, по отношение на протокол от 28.04.2016 г. на комисията, назначена със заповед на кмета за разпределение на общински пасища, мери и ливади за стопанската 2016-2017 г. на територията на община Тополовград.
Съдът отменя решението, отразено в протокола за разпределение на общински пасища, мери и ливади за стопанската 2016 г. – 2017 г. в частта за извършеното разпределение на пасища, мери и ливади в землището на с. Хлябово.
Освен това ТРС изпраща преписката на общината за извършване на законосъобразно разпределение на пасищата, мерите и ливадите между заявителите, при изпълнение на дадените задължителни указания по приложението на закона.
Съдът осъжда общината да заплати на П.П.Д. и К.Ж.К. сумата от 910 лв. от които 10 лева държавна такса, 500 лв. възнаграждение за вещо лице и 400 лева за платено адвокатско възнаграждение, направени от тях разноски във връзка със завеждане и водене на делото. Решението подлежи на касационно обжалване пред Административен съд – Ямбол, в 14-дневен срок от връчването му на страните.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 12, 2016 12:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.