Съдът остави окончателно в ареста Ральо Ралев

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 14, 2019 14:11

Съдът остави окончателно в ареста Ральо Ралев

Съдът определи окончателно постоянен арест за кмета на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев. Той е обвинен, че е принудил свои подчинен да поиска 60 000 лева от местен бизнесмен, за да получи строително разрешително.
В ареста се връща и соченият за посредник в корупционната схема – Иван Делевски, предаде БНР.
Според двама от членовете на съдебния състав, има достатъчно данни, че Ралев е поискал 60 хил. лева от бизнесмена Здравко Ангелов. Достатъчни са и тези данни, според които посредникът в корупционната схема Делевски ги е взел.
Според третия член на състава – Даниела Росенова, не само няма убедителни данни за това, но има факти в обратната посока, че Ангелов целенасочено е търсел начин да реши проблемите около строителния си проект. Прокуратурата трябва да провери дали няма данни за престъплението „провокация към подкуп“.
“При лов на вещици една бяла птичка пролет не прави за съжаление. Напълно споделям особеното мнение“, коментира двете полюсни позиции на магистратите адвокатът на Ралев – Христо Ботев. Той не очаква прокуратурата да тръгне по линията, че инициатор на разговора за пари е бил пострадалия Здравко Ангелов, а не окончателно задържаните под стража Ральо Ралев и Иван Делевски.
“Може ли да разследваш подкуп, като не си хванал предаването на парите, на мен това винаги ми е било абсурдно в това дело. За съжаление един човек, който има голяма обществена подкрепа, семейство и т.н, трябва да седи в ареста. Има толкова други мерки за неотклонение, това не е необходимо“, е убеден адвокат Христо Ботев.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 14, 2019 14:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама