Събраха се, но не се разбраха

Сакар нюз
От Сакар нюз март 11, 2015 09:23

Събраха се, но не се разбраха

Акценти

  • Кметът на Хасково Георги Иванов гласува „против“ на първите три точки и „въздържал“ се на четвъртата.

Свързани публикации

Редовното общо събрание на Асоциация по ВиК – Хасково, вчера събра кворум и се проведе, но на практика на него не бе прието нито едно решение от дневния ред, съобщиха от Областна администрация. На събранието присъстваха всички кметове и упълномощени представители на общини, с изключение на Ивайловград, където обявиха бедствено положение.

Съвещанието се председателстваше от областния управител Добри Беливанов.

Причината да не се приеме нито една точка от дневния ред бе, че след решение на ОбС – Хасково, бе даден мандат на кмета Георги Иванов, който присъства лично на събранието днес, да гласува „против“ на първите три точки и „въздържал“ се на четвъртата.

Първите три точки бяха отчет за дейността на Асоциация по ВиК – Хасково, за 2014 г., приемане на бюджета й за 2015-та и вземане на решение да остане същият ВиК оператор.

В четвърта точка фигурираха предложения към ВиК оператора да поеме стопанисването, поддържането и експлоатацията на пречиствателната станция за питейни води в Харманли и водоснабдяването на селата Навъсен, Калугерово и Пясъчево, община Симеоновград.

Тъй като тежестта на гласа на представителя на Община Хасково е 34.52% /определя се в зависимост от населението/, а за приемане на решение са нужни 75% от гласовете, предложените точки в дневния ред не бяха приети.

Решението на ОбС – Хасково, бе получено още на 6 февруари в Областна администрация – Хасково, и господин Беливанов веднага изпрати писмо до МРРБ, с което призова на Редовното общо събрание да присъства представител на министерството, с оглед на това, че при така създалата се ситуация няма да може да бъде взето нито едно решение. Такъв обаче не присъства. Следващата стъпка на областния управител, която бе единодушно подкрепена от всички в залата, е свикване на работна среща с представители на общините и МРРБ, където да се търси изход от създалата се ситуация, уведомяват от ОблА – Хасково.

Снимка: ОблА – Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз март 11, 2015 09:23
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Kalin Georgiev март 11, 17:45

    Пак се събраха и за пореден път се осраха!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама