Съборът в село Орешник ще бъде на 8 септември

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 7, 2018 22:15

Съборът в село Орешник ще бъде на 8 септември

Традиционният вече събор в с. Орешник, посветен на „Малка Богородица”, тази година ще бъде проведен на 8 септември – събота. Мястото му, което се утвърди в последните години, е двора на закритото основно училище „Кирил и Методий”
За местните жители и техните гости, освен традиционните за събор прояви със разнообразни сергии и атракции, са осигурени атракции. Кметът Дора Арнаудова е подготвила концертна програма на тракийски певец Тодор Кожухаров, съпругата му Донка Кожухарова и оркестър „Южни ритми”.
Официалната част на програмата ще започне в 18 часа, след което посетителите на събора ще имат достатъчно време да се повеселят по случай празника.

Събор в село Срем все пак ще има

Съборът в с. Срем ще бъде на 15 септември, събота. Той ще започне още от сутринта с различни прояви и атракции, а официалната част с концертна програма и веселие на площада в центъра на селото ще бъде от 18:00 часа.
Първоначално кметът на селото Маргарита Сулева бе заявила, че тази година няма да организира провеждането на станалия вече традиционен събор, но след това промени решението. Това стана под давление на местното население и най-вече по настояване на англоговорящите и други многобройни заселници тук.
Паралелно с това от кметството съобщиха, че напредва и реализацията по поставяне на камера за видео наблюдение на единствения вход и изход от селото – моста над река Тунджа, като се надяват това да стане до края на месец октомври.

Снимка: Интернет

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 7, 2018 22:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 919 108 преглеждания