Съборът в с. Синапово е под въпрос

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 24, 2020 15:20

Акценти

  • Регионален вестник, # 29/913 година XVII, 24 - 30 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

„Все още не сме наясно дали ще можем да проведем традиционния си Илинденски събор на 1 и 2 август. Не знаем дали от общината ще ни позволят, не знаем дали мерките против COVID-19 ще бъдат удължени и въобще тънем в неизвестност засега.“ Това каза за “Сакарнюз“ кметът на селото Тенчо Димитров, който е първи мандат на тази длъжност. Отколешна традиция е провеждането на този събор в село Синапово. То е с една от най-големите концентрации в общината с потомци на бежанци и преселници от Източна Тракия от началото на миналия век до около 1925 година. Независимо от смяната на църковния календар, този събор в Синапово винаги се е провеждал на 1и 2 август, независимо от това в кои дни на седмицата се падат тези дати.
Дали и тази година ще го има, предстои да разберем в дните до края на месец юли, за което ще информираме нашите читатели.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 24, 2020 15:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама