С венци, стихове и слово бе отбелязан Денят на Ботев в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 6, 2020 12:59

С венци, стихове и слово бе отбелязан Денят на Ботев в Тополовград

Акценти

  • Регионален вестник, # 22/906 година XVII, 5 - 11 юни 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Със скромно шествие пред площад „Освобождение“ на Тополовград започна поклонението по случай Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България на 2 юни тази година.
Поради ограниченията срещу разпространението на коронавируса в тържеството участваха само служители на Общината и читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894“ и не много граждани. По установена вече традиция шествието поведе ръководството на Общината, председателят на ОбС Силвия Георгиева и зам.-кметовете Антоанета Палазова, Данчо Трифонов и Хараламби Мочев и началникът на отдел в ОбА Красимира Ятакчиева.
Водещ на програмата отново бе секретарят на читалището Райна Зотова, която декламира стихотворението на Христо Ботев „Хаджи Димитър“ и произнесе вдъхновено слово за Ботев, неговата саможертва и значение за българската история. Поднесени бяха венци от името на ОбС, ОбА, от кмета Божин Божинов.
С минута мълчание бе почетена паметта на всички национални герои.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 6, 2020 12:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама