С тържество отбелязаха 150 години на училището в село Малко градище

Сакар нюз
От Сакар нюз май 27, 2018 09:00

С тържество отбелязаха 150 години  на училището в село Малко градище

Народният представител д-р Георги Станков бе специален гост на тържество в село Малко Градище. Той бе на честването на 150 години от създаването на ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий“.
Депутатът поздрави учителите за упоритата работа и за това, че не спират да въвеждат модерни и иновативни практики в работата си с най-малките. Благодари и на родителите, които подкрепят педагозите в работата им с децата, както и на кмета на Любимец инж. Анастас Анастасов, който не щади сили и средства, за да подпомага образователната институция. „Но днешният празник е най-вече за децата. Защото техните слънчеви усмивки са най-силният мотив да продължим да работим за подобряване на образователната инфраструктура в Любимец”, подчерта д-р Станков.
Юбилейният празник започна с посрещането на всички гости в двора на учебното заведение от директора Таня Тошева, която откри тържеството, по случай юбилейната годишнина. Тя, заедно с кмета направиха ритуално засаждане на дърво в двора на училището, което не само да ознаменува вълнуващата дата, но и да бъде своеобразен символ на растящия стремеж към знание и наука.
Във фоайето на читалището в с. Малко градище бе наредена изложба от фотоси и документи, разкриващи историята на училището от създаването му до наши дни.

Училището е основано през далечната 1862 г., като килийно училище в двора на църквата „Св. Атанасий”. По случай 100 годишнината от създаването на светското училище, през 1968 г. учебното заведение е удостоено с орден „Кирил и Методий” I-ва степен. Сега ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” е средищно и защитено училище, което събира деца от четири съседни села. То е единственото основно училище в община Любимец, извън общинския център.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 27, 2018 09:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.