С тържество бе отбелязан Денят на Независимостта в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 28, 2018 12:03

С тържество бе отбелязан Денят на Независимостта в Тополовград

Тополовградчани отбелязаха с тържество 110-годишнината от обявяването на Независимостта на България.
То започна от сградата на Общинска администрация, от където тръгна колона от хора. Тя прекоси площад „Освобождение” и застана пред паметника на падналите за свободата и независимостта на България в центъра на града.
В присъствието на председателя на ОбС Васил Сяров, зам.-кмета на общината Маргарита Георгиева и други официални лица, тържеството започна с изслушване на националния химн на България. След това Ангел Крумов прочете Прокламацията, с която княз Фердинанд на 22 септември 1908 година обявява в църквата „Св. четиридесет мъченици” на старопрестолния град Велико Търново, тъй жадуваната от всички българи пълна независимост на България.
Рецитал по стихове за родината изнесоха деца от Детския състав за художествено слово „Сладкодумци” при читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894”. Словото за празника по традиция произнесе секретарят на читалището Райна Миланова.
С едноминутно мълчание и свеждане на глави бе почетена паметта на всички, дали живота си, за да се случи този велик ден в българската история.
Венци и цветя бяха поднесени от името на Общината, училищата, детските градини, структури на държавни институции и органи с представителство в Тополовград, политически партии.
За отбелязване на този празник се бяха събрали по-малко граждани, в сравнение с отбелязването на Съединението на 6 септември, въпреки хубавото и приятно време.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 28, 2018 12:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.