С тържествена церемония СК „Джудо“ в Тополовград отпразнува създаването си

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 11, 2019 10:13

С тържествена церемония СК „Джудо“ в Тополовград отпразнува създаването си

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #37/166, 11-17 октомври 2019 г.

Свързани публикации

За 30-годишнината на клуба по джудо в Тополовград основателят му Мариана Йорданова получи много поздравления и награди. Събитието се състоя в спортната зала, а на него присъстваха госни от федерацията и ръководството на града. За дългогодишната си работа тя получи плакет от Българската федерация по джудо (БBД) и възпоменателна монета от общината.
На събитието присъстваха Христо Маев, генерален секретар на федерацията по джудо, спортният директор Спаска Илиева и ВрИД Кмет на общината Иван Замов.
Господин Маев прочете поздравителен адрес от името на федерацията, а световният шампион по самбо – Борис Борисов (възпитаник на Йорданова) – от името на Комисия в Народното събрание. Поздрав за юбилея отправиха и гостите от Тополчане.
На тържеството бяха наградени много от стотиците състезатели, станали добри спортисти и личности под ръководството на Мариана Йорданова. Награди получиха общественици и спонсори, помогнали за развитието на този спорт и клуба в Тополовград.
На събитието имаше и турнир, в който участваха 18 отбора. Първи се нареди отборът на Хасково, втори – домакините от Тополовград, и трети – тимът от Севлиево и този на ЦСКА.
В индивидуалното класиране в различните възрастови групи на тополовградския клуб златни медали спечелиха Жаклин Симеонов, Георги Бурналов, Румен Димов и Явор Гуглев, който бе награден и с джудо екип от дългогодишния редактор на списание „Джудо“ Константин Бекяров.
Сребърните медали бяха за Слави Славчев, Гошо Гошев и Димитър Симеонов, а бронзовите – за Никола Дюлгеров, Георги Кайков, Владимир Мераков и Моника Янчева.
Мариана Йорданова е учредител на клуба и треньор.
Стотици са децата от Тополовград, които през годините са преминали през тренировъчната зала под нейно ръководство. Много от тях станаха добри спортисти и шампиони на различни първенства и състезания – републикански, балкански, европейски и световни шампионати.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 11, 2019 10:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама