С тържества започна 15 септември в Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 15, 2014 13:50

С тържества започна 15 септември в Харманли

Днес започна новата учебна година. С голямо вълнение над 2000 ученика в Харманли прекрачиха прага на училищата, за да седнат по чиновете, където ще се обучават по различни предмети и ще трупат житейски опит.

По традиция в ОУ „Иван Вазов“ учебната година бе открита с водосвет, отслужен от отец Живко. За празника бяха поканени бивши учители, работили през годините в учебното заведение. Тук бе и зам.-областният управител Йонко Гюдженов, който прочете поздравителен адрес от областния управител. На откриването на учебната година гост бе и председателят на ОбС – Харманли – д-р Пламен Делчев, който също отправи поздрав към учениците и учителите от училището. След тържеството децата за пръв път влезнаха в обновените си класни стаи.

НУ „Отец Паисий” посрещна своите ученици с питка и мед. Прагът на училището прекрачиха две паралелки първокласници, с класни ръководители Иванка Молова и Руска Мърхова. Те бяха посрещнати подобаващо от по-големите деца от III клас с музикален поздрав.

В програмата за новата учебна 2014-2015 г. там са направени 6 интернатни групи. Ще има СИП по английски език, по информационни технологии, по футбол и народна топка и новото създадено – СИП по религия.

Както всяка друга година Архиерейският наместник отец Атанасий уважи НУ „Отец Паисий” и направи водосвет за училището.

В СОУ „Неофит Рилски“ големите ученици посрещнаха близо 80 „заека“ с тържества. Всички потомци на патрона Неофит бяха поздравени от кмета на града Михаил Лисков, който присъства на празника. Директорът на училището Антоний Янков също се обърна към възпитаниците и техните родители с най-добри пожелания. Учениците получиха и поздрав от възпитаниците на Галина Станкова с танца “Мела мома“.

Вълненията за учениците не стихваха. Повечето от тях се страхуваха от новостите около себе си, но след прекрачването на прага и запознанството с новите приятели видимо  чувствата бяха в друга посока.

Посрещнати от училищния звънец с питка и мед, учениците влязоха по стаите заедно с класните си ръководители.

В Професионална Гимназия по електропромишленост и текстил „Захари Стоянов“ деветокласниците бяха посрещнати на прага на училището с пита и мед.

Децата в детските градини също започнаха своята нова учебна година.

С музикална програма по-големите възпитаници от ОДЗ „Ален мак” поздравиха най-новите деца в градината. Някои за първи път, други за пореден, всички малчугани бяха развълнувани от тържеството за 15 септември.

В двора на ОДЗ “Пролет“ върху лицата на бъдещите първокласници сияеха усмивки. Те представиха весела програма на по-малките деца, за които първият учебен ден се оказа тъжен ден. Сълзи се лееха още преди крачетата им да престъпят прага.

Подробности в печатното издание.

Oще снимки може да видите тук

 

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 15, 2014 13:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.