С шествие, концерт и театър отпразнуваха 24-и май в Минерални бани

Сакар нюз
От Сакар нюз май 25, 2017 09:19

С шествие, концерт и театър отпразнуваха 24-и май в Минерални бани

Акценти

  • Предвиденото авиошоу се отложи по технически причини,

Свързани публикации

С тържествено шествие и богата културна програма беше  отбелязан Денят на Славанската писменост и култура 24-и май в  Минерални бани. Учениците преминаха с плакати и знамена от двора на ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров” до Летния театър. На сцената бяха представени песни и танци от най-малките ученици.

Изключителен интерес сред стотиците зрители в Летния театър предизвика ученическата постановка „Ромска орисия” по стиховете на ромските поети Усин Керим и Сали Ибрям. Драматургично бяха пресъздадени и веселите истории от вечното надлъгване между Хитър Петър и Настрадин Ходжа.

На празника имаше богата кулинарна избложба, както и базар на ученически творби. Предвиденото авиошоу се отложи по технически причини, но изработените от учениците модели на кораби и самолети предизвикаха бурното одобрение на зрителите.

Богатата програма за Празника на Славянската писменост и култура 24-и май стана възможно благодарение на реализацията на проекта за етническа толерантност и недскриминационно обучение в училищата  „ЗАЕДНО”.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 25, 2017 09:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.