С шествие, концерт и театър отпразнуваха 24-и май в Минерални бани

Сакар нюз
От Сакар нюз май 25, 2017 09:19

С шествие, концерт и театър отпразнуваха 24-и май в Минерални бани

Акценти

  • Предвиденото авиошоу се отложи по технически причини,

Свързани публикации

С тържествено шествие и богата културна програма беше  отбелязан Денят на Славанската писменост и култура 24-и май в  Минерални бани. Учениците преминаха с плакати и знамена от двора на ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров” до Летния театър. На сцената бяха представени песни и танци от най-малките ученици.

Изключителен интерес сред стотиците зрители в Летния театър предизвика ученическата постановка „Ромска орисия” по стиховете на ромските поети Усин Керим и Сали Ибрям. Драматургично бяха пресъздадени и веселите истории от вечното надлъгване между Хитър Петър и Настрадин Ходжа.

На празника имаше богата кулинарна избложба, както и базар на ученически творби. Предвиденото авиошоу се отложи по технически причини, но изработените от учениците модели на кораби и самолети предизвикаха бурното одобрение на зрителите.

Богатата програма за Празника на Славянската писменост и култура 24-и май стана възможно благодарение на реализацията на проекта за етническа толерантност и недскриминационно обучение в училищата  „ЗАЕДНО”.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 25, 2017 09:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама