С рецитал започна събрание на Съюза на слепите

Милена Митева
От Милена Митева април 3, 2018 13:12

С рецитал започна събрание  на Съюза на слепите

С изпълнение на рецитала „Българки”, представен от незрящите Диана Делчева и Калинка Стайкова, започна Общото събрание на харманлийския клуб на ССБ (Съюза на слепите в България). То се проведе на 26 март, понеделник, в клуба на Пети квартал в града.
Пред събралите се членове, Управителният съвет, с председател Калинка Стайкова и членове Маргатита Янакиева, Латка Димова, Марийка Чакърова и Трендафил Чатъров, отчете, че през 2017-та са проведени 7 заседания.
В клуба членуват 140 членове. От тях мъже са 55, а жени – 85. Със загуба на работоспособност 90 до 100% са 97 – I група незрящи, а със загуба на работоспособност над 71 до 90% – 43 – II група.
Живеещите в Харманли са 80 човека, а в Симеоновград и по селата на двете общини – 60. Мнозинството от членовете са над 60-годишна възраст. Някои от тях освен слепота имат и други увреждания, което им пречи да се включват активно в живота на организацията, но не ги изолира.
На събранието бе представен и отчет за дейностите и посещенията на членовете на различни места по разнообразни поводи. Бе упоменат и начинът на отбелязване на празници.
Членовете изказаха и благодарност към хората, които допринасят за подпомагането на местната организация на ССБ.
На отчетното събрание на 3 май 2017 година бе обявено, че съюзните членове са 141. От тогава досега са приети 11 нови. Към 26 март 2018 година починалите са 17, като 5 от тях са от началото на тази година.

 

Милена Митева
От Милена Митева април 3, 2018 13:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 471 251 преглеждания