С рецитал и празничен концерт отбелязаха 125 години НУ „Захари Стоянов”

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова декември 6, 2017 07:48

С рецитал и празничен концерт отбелязаха 125 години НУ „Захари Стоянов”

Акценти

  • Училището получи поздравителни адреси от Министерство на образованието и науката и НУ „Хр. Ботев“ в Любимец.

Свързани публикации

Със специално подготвен рецитал и празничен концерт в Любимец отбелязаха своя 125 годиини от създаването на НУ „Захари Стоянов“. Пред многобройната публика, в салона на НЧ „Братолюбие-1884“, с наситена и емоционална концертна програма, учениците показаха вековна традиция, български дух, талант и творчество.

След изслушване на химна, присъстващите видяха  презентация, в която бе представена историята на училището от създаването си досега, просветителската традиция през годините,  иновативните идеи и подходи, които прилагат.

Директорът, Нели Белчева поздрави всички присъстващи в залата, благодари на екипа, с който работи и на родителите, които са гласували доверие и са поверили децата си на екип от професионалисти.

Специален поздрав към целия учителски колектив отправи кметът на общината – инж. Анастас Анастасов. В своето приветствие той каза: „Изминалите  години са доказателство, че това училище е храм, в който е преминал част от живота на голяма част от любимчани, от живота на нашите деца и внуци. Преосмисляйки тези 125 години с гордост можем да кажем, че училището винаги е заемало важно място в града ни, давало е знания, учило е на труд и толерантност, развивало е творческите възможности на децата.“. След което връчи на директора лаптоп, който да помага на учителите по време на учебния процес.

След официалната част започна празнична програма, подготвена от учителите и изнесена от техни възпитаници. Програмата включваше рецитал, подготвен специално за празника и свързан с патрона на училището, много песни, танци и стихотворения. Интерес сред присъстващите предизвика модерната интерпретация на поредица от български народни приказки, в които героите говориха на жаргонен тийнейджърски език. По този начин учениците се опитаха да покажат как ежедневното общуване в интернет и използването на жаргонния чатърски език на писане постепенно се внедрява и в устната реч, как се променя поведението, културата и начина на комуникация и общуване сред подрастващите.

По покана на организаторите на празника, залата се изпълни с бивши учители от училището, ученици преминали през училищните чинове и граждани.

Уважение към юбилярите показаха НЧ „Братолюбие-1884“, Вероника Бозалиева- бивш възпитаник на училището и Рая Тянкова-Мехмедкяйе, които изнесоха  поздравителен блок към празнуващите.

This slideshow requires JavaScript.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова декември 6, 2017 07:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.