С рецитал и празничен концерт отбелязаха 125 години НУ „Захари Стоянов”

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова декември 6, 2017 07:48

С рецитал и празничен концерт отбелязаха 125 години НУ „Захари Стоянов”

Акценти

  • Училището получи поздравителни адреси от Министерство на образованието и науката и НУ „Хр. Ботев“ в Любимец.

Свързани публикации

Със специално подготвен рецитал и празничен концерт в Любимец отбелязаха своя 125 годиини от създаването на НУ „Захари Стоянов“. Пред многобройната публика, в салона на НЧ „Братолюбие-1884“, с наситена и емоционална концертна програма, учениците показаха вековна традиция, български дух, талант и творчество.

След изслушване на химна, присъстващите видяха  презентация, в която бе представена историята на училището от създаването си досега, просветителската традиция през годините,  иновативните идеи и подходи, които прилагат.

Директорът, Нели Белчева поздрави всички присъстващи в залата, благодари на екипа, с който работи и на родителите, които са гласували доверие и са поверили децата си на екип от професионалисти.

Специален поздрав към целия учителски колектив отправи кметът на общината – инж. Анастас Анастасов. В своето приветствие той каза: „Изминалите  години са доказателство, че това училище е храм, в който е преминал част от живота на голяма част от любимчани, от живота на нашите деца и внуци. Преосмисляйки тези 125 години с гордост можем да кажем, че училището винаги е заемало важно място в града ни, давало е знания, учило е на труд и толерантност, развивало е творческите възможности на децата.“. След което връчи на директора лаптоп, който да помага на учителите по време на учебния процес.

След официалната част започна празнична програма, подготвена от учителите и изнесена от техни възпитаници. Програмата включваше рецитал, подготвен специално за празника и свързан с патрона на училището, много песни, танци и стихотворения. Интерес сред присъстващите предизвика модерната интерпретация на поредица от български народни приказки, в които героите говориха на жаргонен тийнейджърски език. По този начин учениците се опитаха да покажат как ежедневното общуване в интернет и използването на жаргонния чатърски език на писане постепенно се внедрява и в устната реч, как се променя поведението, културата и начина на комуникация и общуване сред подрастващите.

По покана на организаторите на празника, залата се изпълни с бивши учители от училището, ученици преминали през училищните чинове и граждани.

Уважение към юбилярите показаха НЧ „Братолюбие-1884“, Вероника Бозалиева- бивш възпитаник на училището и Рая Тянкова-Мехмедкяйе, които изнесоха  поздравителен блок към празнуващите.

За презентацията е нужен JavaScript.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова декември 6, 2017 07:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.