С рецитал и панихида отбелязаха 2 юни в Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 4, 2020 15:07

С рецитал и панихида отбелязаха 2 юни в Харманли

Акценти

  • Регионален вестник, # 22/906 година XVII, 5 - 11 юни 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

„Наш дълг е да предадем Ботевите завети на бъдните поколения за пример и упование в моменти на трудност и изпитания.“ Това каза кметът на Харманли – Мария Киркова пред бюст – паметника на Христо Ботев на площад „Възраждане“.
Там на 2 юни родолюбиви харманлийци, засвидетелстваха признателността си към личността му и тази на героите, паднали за освобождението на България. Учениците от СУ „Неофит Рилски“ разказаха за подвига на Ботев, за клетвата към отечеството му и за народната памет, която го е увековечила.
Свещениците Живко и Максим отслужиха панихида за успокоение душите на загиналите за свободата на страната ни.
Пред паметника на Христо Ботев в знак на признателност бяха поднесени венци и цветя от името на от Община Харманли, ОбС, Исторически музей, партийни и обществени организации, училища и граждани.
На 2 юни 1901 година, на връх Околчица, лобното място на революционера, се събират негови четници и други граждани да отдадат почитта си. От тогава насам този ден официално се чества като Ден на Ботев и на загиналите за свободата на България, а от 1948 г. точно в 12:00 часа всяка година сирени ни приканват към едноминутно мълчание в цялата страна.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 4, 2020 15:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 918 936 преглеждания