С проект BioLearn опазват влажните зони от замърсяване

Сакар нюз
От Сакар нюз март 30, 2020 01:33

С проект BioLearn опазват  влажните зони от замърсяване

Сдружение „Зелени Балкани“ участва в международен проект за опазване на влажните зони от замърсяване.
Той се нарича ,,Екологично съзнание и поведение за спиране на замърсяването в значими влажни зони на Черноморския басейн”. BioLearn BSB142 е насочен към ограничаване на замърсяването на влажните зони чрез образователни, информационни и обучителни дейности. Във фокуса му попадат ключови влажни зони от крайбрежието на Турция, Гърция, Грузия, Украйна и България.
Разположени на миграционни пътища или места за зимуване на редки и защитени водолюбиви птици, тези водни обекти са ключови за опазването на птиците. В същото време често тези места са заплашени от замърсяване от различен тип, в резултат на човешка дейност.
В тази връзка правителствени и неправителствени организации от изброените страни обединяват усилията си за справяне с този мащабен проблем, за чието решаване са нужни продължителни и координирани усилия.
Обект на проекта са Национален Парк ,,Езеро Гала“ в Турция, Национален парк “Делтата на Еврос” (Марица) в Гърция, Поморийско езеро в България, делтите на Дунав и Днестър в Украйна и влажните зони на Колхети и Тбилиси в Грузия. От 19 до 21 февруари 2020 г. в турското градче Енос се проведе встъпителна среща на проекта. Освен партньорите, участващи в изпълнението на дейностите, срещата бе посетена и от Ozkan Gunenc, кмет на Енос, както и представители на местните медии.
Инициативата се финансира по Съвместна оперативна програма Черноморски басейн 2014 – 2020 на Европейския съюз.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 30, 2020 01:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 136 185 преглеждания