С проект BioLearn опазват влажните зони от замърсяване

Сакар нюз
От Сакар нюз март 30, 2020 01:33

С проект BioLearn опазват  влажните зони от замърсяване

Сдружение „Зелени Балкани“ участва в международен проект за опазване на влажните зони от замърсяване.
Той се нарича ,,Екологично съзнание и поведение за спиране на замърсяването в значими влажни зони на Черноморския басейн”. BioLearn BSB142 е насочен към ограничаване на замърсяването на влажните зони чрез образователни, информационни и обучителни дейности. Във фокуса му попадат ключови влажни зони от крайбрежието на Турция, Гърция, Грузия, Украйна и България.
Разположени на миграционни пътища или места за зимуване на редки и защитени водолюбиви птици, тези водни обекти са ключови за опазването на птиците. В същото време често тези места са заплашени от замърсяване от различен тип, в резултат на човешка дейност.
В тази връзка правителствени и неправителствени организации от изброените страни обединяват усилията си за справяне с този мащабен проблем, за чието решаване са нужни продължителни и координирани усилия.
Обект на проекта са Национален Парк ,,Езеро Гала“ в Турция, Национален парк “Делтата на Еврос” (Марица) в Гърция, Поморийско езеро в България, делтите на Дунав и Днестър в Украйна и влажните зони на Колхети и Тбилиси в Грузия. От 19 до 21 февруари 2020 г. в турското градче Енос се проведе встъпителна среща на проекта. Освен партньорите, участващи в изпълнението на дейностите, срещата бе посетена и от Ozkan Gunenc, кмет на Енос, както и представители на местните медии.
Инициативата се финансира по Съвместна оперативна програма Черноморски басейн 2014 – 2020 на Европейския съюз.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 30, 2020 01:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.