С празник за буквите първолаците отбелязаха раздялата си с буквара

Сакар нюз
От Сакар нюз април 11, 2007 19:39

Ана Зидарова

Ден преди пролетната ваканция учениците от първи „а“ клас, с класен ръководител Антоанета Петрова, и първи „б“ клас, с класен ръководител Снежана Чернева, организираха прекрасен празник на буквите. В украсените стаи двата класа бяха приготвили интересна и весела програма, с която изненадаха приятно родители и гости.
Програмата започна с приветствие от малките палавници: „Ние вече сме грамотни“. В литературно-музикалната програма първокласниците изпяха песни за буквите, за читанката и България. Единият клас бе подготвил сценката „Моята читанка“ , а другият се бе потрудил с драматизацията на приказката „Дядо и ряпа“. И двата класа показаха танцувалните умения на актуални денс песни под ръководството на Гергана Димитрова. Снежана Чернева поздрави всички свои ученици с успешното овладяване на българската азбука и им пожела все така да продължават да се учат, да са здрави и дисциплинирани.
Директорката на НУ „Отец Паисий“ – г-жа Тодорова приветства малките първокласници и им припомни дългия път, който бяха изминали от първия учебен ден, когато са били плахи и неуверени, до този празник, в който с гордост казват: „Ние вече сме грамотни“. „Нека всяко ново предизвикателство бъде един нов трамплин към по-високи успехи“, пожела директорката на малчуганите и продължи: „Бъдете горди, че сте възпитаници на НУ „Отец Паисий“ и на своите класни ръководителки. Бъдете здрави и съхранете детското в сърцето си. Стремете се към по-високи успехи!“
Тя подари на всеки клас поздравителен адрес, комплект флумастери и скицник. Родителите бяха приготвили за своите деца подарък-книжка с приказка, паста с изписана върху глазурата буквичка и сок.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 11, 2007 19:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.