С Празник на буквите първокласници отбелязаха своята грамотност

Ива Вангелова
От Ива Вангелова април 11, 2018 10:16

С Празник на буквите първокласници  отбелязаха своята грамотност

Първокласниците от НУ „Отец Паисий“ – Харманли вече са грамотни. След усвояването на писане и четене, техните учители решиха да отбележат този важен етап от развитието им, като им организират Празник на буквите.
Денят 29 март за тях бе вълнуващ и запомнящ се. Учениците от 1а клас, с ръководител Росица Делчева, от 1б клас, с класен ръководител Саша Демирева и от 1в, с ръководител Маргарита Иванова, се потопиха в магията на буквите и думите чрез различни изяви. Всяко от децата получи грамота за грамотност, пролетно цвете с името си и книжка с приказки, подарък от училището.
След занятията в клас първокласниците посетиха читалищната библиотека в Културния център. Там библиотечните служители Стоянка Петрова и Тонка Стоева ги запознаха с възможностите, които им пре-доставя детския отдел на библиотеката. Те изслушаха „молбата на книгата“ да я пазят чиста, здрава и красива, за да е полезна за повече деца. Запознати бяха и как могат да се запишат и да станат читатели в това царство на книгите, за да ползват различните детски четива.
Всички заедно се забавляваха с гатанки и стихотворения. Под формата на игри децата разпознаваха различни букви и казваха имена и предмети, започващи с нея.
Накрая на всеки клас беше подарена по една книга за спомен от посещението им в библиотеката.
Другото, посветено на първокласниците събитие, бе спектакълът „Магьосникът от Оз“, представен от детската театрална трупа „Бърборино“, с ръководител Иванка Моллова, преподавател в същото училище.
На сцената на Културния център малките театрали играха вдъхновено и се представиха пред публиката чудесно.
На следващия ден читалищната библиотека бе посетена и от 60 първокласници от НУ „Алеко Константинов“. Те също отбелязаха своя Празник на буквите и доказаха, че вече са грамотни.

Благотворителна инициатива организираха в НУ „Отец Паисий“. Учители, родители и деца сами подготвиха великденски изделия и ги представиха на базар в училището.
Той бе под наслов „Великден за Ангел“. Събраната сума от 300 лв. ще бъде изпратена по банковата сметка за лечението на детето.
Благотворителната инициатива бе открита от директора на училището Галина Христозова. Тя изрази надежда, че с обща помощ от града и с приноса на тяхното училище, средствата за лечението ще бъдат събрани.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова април 11, 2018 10:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 864 707 преглеждания