С пълно единодушие приеха Бюджет 2018 на Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 9, 2018 10:33

С пълно единодушие приеха  Бюджет 2018 на Любимец

С пълно единодушие и без възражения от страна на общинските съветници, на 31 януари бе приет Бюджет 2018 на община Любимец. Тази година финансовата рамка на документа е 8 158 000 лв., като приходите с държавен характер са 4 165 681 лв., а с общински 3 992 319 лв. Всеобщото мнение на екипа, изготвил документа, е, че бюджетът е балансиран, реално изпълним и дава възможности за по-нататъшно развитие на общината.
За ремонт, проектиране и покупка на активи общината залага 310 900лв., от които:
-ремонт на помещения в детска ясла и обновяване на прилежащия терен на детското заведение, ремонт на сграда на общинска болница /IV етаж/;
-проектиране на кръстовище на ул. ,,Васил Левски”, ул.,,Отец Паисий”, ул. ,,Ивайловградска” за изграждане на ограничителни огради и изграждане на видеонаблюдение;
-проектиране на три тенис корта и фитнес площадка на открито в района на общински стадион, придобиване на сградата на бивш Младежки дом и привеждането му в подходящ вид за експлоатация и др.
За ремонт на улици и съоръжения към тях администрацията предвижда да бъдат инвестирани над 1 500 000 лв. С тези средства ще бъдат асфалтирани улиците: „Орбита”, „Здравец”, „Киев”, „Георги Добрев”, „Бреза”, „Пирин”, „Индустриална“, „Републиканска” /след ул. „Шар планина”/, „Цар Освободител“, „Желязко Терпешев” /до ул. „Иван Шишман”/, паркинг – център /между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Цар Освободител”, както ще бъдат ремонтирани и тротоарните пространства на улиците: „Дунав“, „Тунджа”, „Кирил и Методий”, „Гладстон”, „Гео Милев”, „Бяло море” /между ул. „П.Р.Славейков” и ул. „Ал.Стамболийски”/, „Църковна” /между ул. „П.Р.Славейков” и ул. „Ал.Стамболийски”/, „Стефан Караджа” /между ул. „Ивайловградска” и ул. „Витоша”/ и ул. „Шипка“.
От общинския бюджет ще бъдат осигурени средства за закупуване на инвентар и ел. оборудване за нуждите на новото помещение на Домашен социален патронаж.
За спортните клубове по борба, волейбол и футбол годишната субсидия е 8 000 лева.
Дебатите по най-важния финансов документ на Община Любимец бяха кратки, след което всички съветници гласуваха единодушно „за“.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 9, 2018 10:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 849 932 преглеждания