С пълно единодушие приеха Бюджет 2018 на Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 9, 2018 10:33

С пълно единодушие приеха  Бюджет 2018 на Любимец

С пълно единодушие и без възражения от страна на общинските съветници, на 31 януари бе приет Бюджет 2018 на община Любимец. Тази година финансовата рамка на документа е 8 158 000 лв., като приходите с държавен характер са 4 165 681 лв., а с общински 3 992 319 лв. Всеобщото мнение на екипа, изготвил документа, е, че бюджетът е балансиран, реално изпълним и дава възможности за по-нататъшно развитие на общината.
За ремонт, проектиране и покупка на активи общината залага 310 900лв., от които:
-ремонт на помещения в детска ясла и обновяване на прилежащия терен на детското заведение, ремонт на сграда на общинска болница /IV етаж/;
-проектиране на кръстовище на ул. ,,Васил Левски”, ул.,,Отец Паисий”, ул. ,,Ивайловградска” за изграждане на ограничителни огради и изграждане на видеонаблюдение;
-проектиране на три тенис корта и фитнес площадка на открито в района на общински стадион, придобиване на сградата на бивш Младежки дом и привеждането му в подходящ вид за експлоатация и др.
За ремонт на улици и съоръжения към тях администрацията предвижда да бъдат инвестирани над 1 500 000 лв. С тези средства ще бъдат асфалтирани улиците: „Орбита”, „Здравец”, „Киев”, „Георги Добрев”, „Бреза”, „Пирин”, „Индустриална“, „Републиканска” /след ул. „Шар планина”/, „Цар Освободител“, „Желязко Терпешев” /до ул. „Иван Шишман”/, паркинг – център /между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Цар Освободител”, както ще бъдат ремонтирани и тротоарните пространства на улиците: „Дунав“, „Тунджа”, „Кирил и Методий”, „Гладстон”, „Гео Милев”, „Бяло море” /между ул. „П.Р.Славейков” и ул. „Ал.Стамболийски”/, „Църковна” /между ул. „П.Р.Славейков” и ул. „Ал.Стамболийски”/, „Стефан Караджа” /между ул. „Ивайловградска” и ул. „Витоша”/ и ул. „Шипка“.
От общинския бюджет ще бъдат осигурени средства за закупуване на инвентар и ел. оборудване за нуждите на новото помещение на Домашен социален патронаж.
За спортните клубове по борба, волейбол и футбол годишната субсидия е 8 000 лева.
Дебатите по най-важния финансов документ на Община Любимец бяха кратки, след което всички съветници гласуваха единодушно „за“.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 9, 2018 10:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.