С много танци 14 семейства отбелязаха „златните си сватби“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 18, 2018 21:07

С много танци 14 семейства  отбелязаха „златните си сватби“

С много танци и хора́ 14 семейни двойки от Тополовград отбелязаха 50 години от сключването на граждански брак.
На тържеството от Тополовград дойдоха: Вангела и Петър Петрови, Христина и Кирил Каракашеви, Петранка и Киро Петкови, Илина и Димитър Коджаманови, Минка и Петко Джингови, Димитринка и Димитър Стоеви, Магда и Тодор Пъстрилови. От село Хлябово – Митра и Янко Костови, от с. Орешник – Христина и Павел Плешкови, от с. Мрамор – Кръстина и Стефан Сарафови, от с. Устрем – Минка и Киро Тереви и Ангелина и Христо Панайотови и от с. Радовец – Еленка и Георги Мавреви и Василка и Христо Иванови.
Водещи на тържеството бяха Тонка Славкова и Ангел Крумов, които допринесоха то да бъде вълнуващо за гостите. Някои от тях разказаха как е започнал семейният им път, други – какво ги е сплотявало и държало заедно през всичките тези години. Изпълненията на народни песни от Тодор Николов в акомпанимент на акордеониста Стойчо Чобанов и китариста Георги Стойчев, допринесоха за още по-голямо повдигане на настроението.
Като на всяка сватба, макар и 50 години по-късно, имаше взаимно „захранване” на брачните партньори, подписване на брачна декларации и целувки за „подслаждане на горчивото вино” Разрязана бе и специална юбилейна торта, с цифрата 50 върху нея, подарък от кмета на общината, Божин Божинов. Тържеството бе съпроводено с много танци, с които празнуващите, надхвърлящи или надхвърлили 70-те години, си припомниха младостта и много от хубавите неща, изживени през дългия семеен живот. Много от тях благодариха на организаторите за хубавия празник, който бе сътворен.
Гости на юбилярите бяха: Васил Сяров – председател на ОбС, Маргарита Георгиева – зам.-кмет на общината, които ги поздравиха с празника и им пожелаха още дълги години здраве и щастлив семеен живот. Поздравления за златната си сватба и пожелания за още юбилеи семействата получиха и от Керанка Кукучева – председател на клуба на пенсионера „Топола”, която също бе гост на събитието. Гост бе и Красимира Ятакчиева – началник отдел в ОбА, служителите от който бяха организатори на тържеството.
Подобни тържества се организират вече няколко години подред в рамките на Дните на Тополовград през месец май и се превърнаха в традиция.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 18, 2018 21:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама