С много танци 14 семейства отбелязаха „златните си сватби“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 18, 2018 21:07

С много танци 14 семейства  отбелязаха „златните си сватби“

С много танци и хора́ 14 семейни двойки от Тополовград отбелязаха 50 години от сключването на граждански брак.
На тържеството от Тополовград дойдоха: Вангела и Петър Петрови, Христина и Кирил Каракашеви, Петранка и Киро Петкови, Илина и Димитър Коджаманови, Минка и Петко Джингови, Димитринка и Димитър Стоеви, Магда и Тодор Пъстрилови. От село Хлябово – Митра и Янко Костови, от с. Орешник – Христина и Павел Плешкови, от с. Мрамор – Кръстина и Стефан Сарафови, от с. Устрем – Минка и Киро Тереви и Ангелина и Христо Панайотови и от с. Радовец – Еленка и Георги Мавреви и Василка и Христо Иванови.
Водещи на тържеството бяха Тонка Славкова и Ангел Крумов, които допринесоха то да бъде вълнуващо за гостите. Някои от тях разказаха как е започнал семейният им път, други – какво ги е сплотявало и държало заедно през всичките тези години. Изпълненията на народни песни от Тодор Николов в акомпанимент на акордеониста Стойчо Чобанов и китариста Георги Стойчев, допринесоха за още по-голямо повдигане на настроението.
Като на всяка сватба, макар и 50 години по-късно, имаше взаимно „захранване” на брачните партньори, подписване на брачна декларации и целувки за „подслаждане на горчивото вино” Разрязана бе и специална юбилейна торта, с цифрата 50 върху нея, подарък от кмета на общината, Божин Божинов. Тържеството бе съпроводено с много танци, с които празнуващите, надхвърлящи или надхвърлили 70-те години, си припомниха младостта и много от хубавите неща, изживени през дългия семеен живот. Много от тях благодариха на организаторите за хубавия празник, който бе сътворен.
Гости на юбилярите бяха: Васил Сяров – председател на ОбС, Маргарита Георгиева – зам.-кмет на общината, които ги поздравиха с празника и им пожелаха още дълги години здраве и щастлив семеен живот. Поздравления за златната си сватба и пожелания за още юбилеи семействата получиха и от Керанка Кукучева – председател на клуба на пенсионера „Топола”, която също бе гост на събитието. Гост бе и Красимира Ятакчиева – началник отдел в ОбА, служителите от който бяха организатори на тържеството.
Подобни тържества се организират вече няколко години подред в рамките на Дните на Тополовград през месец май и се превърнаха в традиция.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 18, 2018 21:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.