С изложба започнаха тържествата за празника на Харманли

Милена Митева
От Милена Митева април 25, 2018 14:54

С изложба започнаха тържествата за празника на Харманли

Акценти

  • На 25 април, сряда от 18, 00 часа на площад ”Възраждане”, известната от екрана на телевизия СКАТ, Галя Асенова ще бъде водещ на „Традицията е жива …“ фолклорен концерт, по повод 70 години народно танцово изкуство в града. В него ще  участват танцьори  от самодейни клубове и школи

Свързани публикации

С впечатляваща живописна изложба на роденият в Любимец художник Неделчо Кучков стартираха тържествата в Града на Белоногата по повод Празника на града – 2 май.

Откриването й бе в Културния център на 24 април, вторник. Присъстващите имаха възможност да видят 20 уникални творби в ярки цветове и форми, подредени в седмата самостоятелна изложба на твореца. Той е имал участие и в общи изложби в България, Германия, Полша, Унгария , Беларус, а негови картини са притежание на колекционери и галерии в България, Гърция, Франция, Германия, Япония и САЩ.

На почитателите на това изкуство и своитe гости господин Кучков каза: „Изключително съм щастлив, защото изкуството изигра най-важната си роля – да прокарва мостове, да потвърждава стари приятелства и да създава нови. Община Харманли и гражданите на града в свое лице вече имат един нов приятел, имат мен. “

Експонатите, част от които вече са продадени ще останат в Харманли до 15 май, вторник.

Неделчо Кучков е роден е през 1960 г. в гр. Любимец, а през 1981 г. завършва първия випуск на худ. гимназия в град Пловдив. От 1984 г. е член на дружеството на Хасковските художници, а от 1992 г., е и член на Съюза на Българските Художници. През 1999 представя свои творби под егидата на СБХ в Българския културен институт ‘‘дом Вагенщайн‘‘ във Виена.
През същата година следват изложби в Българския културен институт в Братислава. Изложба в гр. Йена – Германия, като европейски град на културата. Самостоятелна изложба в Българския културен институт – Будапеща 2000 г. Самостоятелна изложба в Българския културен институт – Берлин и самостоятелна изложба в Хасково.

Програмата за Празника на Харманли:

На 25 април, сряда от 18, 00 часа на площад ”Възраждане”, известната от екрана на телевизия СКАТ, Галя Асенова ще бъде водещ на „Традицията е жива …“ фолклорен концерт, по повод 70 години народно танцово изкуство в града. В него ще  участват танцьори  от самодейни клубове и школи.

Успоредно с това събитие ще има и Арт – пленер „Европа“ – инициатива в рамките на проект на община Харманли по повод българското председателство на Съвета на ЕС.

На 26 април, четвъртък от  17,30 часа, в конферентната зала на  Културен център ще се състои представянето на книгата на Атанас Николов – „Живот като танц“.

На 27 април, петък,  от 13,00 часа на язовир „Кюмурлука“ ще бъде откриването на Държавното първенство по корабомоделен спорт.

От 18, 00 часа на същият ден жителите и гостите на Харманли ще могат да присъстват на юбилеен концерт по повод 70 години танцово изкуство в Харманли – „Танцът …магия за очите и душата“. Началото ще бъде в 18,00 часа в НЧ ”Дружба – 1870”.

На 28 април, събота, за феновете на мотори ще се състои Рокерско шоу и национална мото среща „Харманли 2018“. Началото ще бъде в 11,00 часа на бул. ”България” до (Динковия магазин).

От 19,00 часа на спортно игрище на „Тенис кортове“ ще се състоят финалите на общински турнир по футбол и  награждаването на финалистите.

За 29 април, неделя, от  14.00 часа  на язовир  „Кюмурлука“, край Харманли, е предвидено награждаване на победителите от държавното първенство по корабомоделен спорт.

На 30 април, понеделник, в Исторически музей Харманли от 16.00 часа ще бъде открита изложба „Банкноти и монети от миналото“.

На 1 май, вторник в ресторант „Градска градина“ от 10,30 до 17,00  часа ще се проведе „Транс ГурмеТур“ – изложение на уникални напитки и кулинарни изделия, типични за региона. Проект на Сдружение „Юнити“ в сътрудничество със Сдружение „ Бизнесът за Харманли“, Община Харманли и ХТПП – Хасково.

От 20,00 часа на лятна сцена в градската градина ще стартира концертът на рок легендата на Харманли  Петър Дичев и група „Славяни “.

На връх празника – 2 май, сряда, от 9,30 часа в църквата „Св. Атанасий“ ще има тържествена литургия и  молебен за благопреуспяването на Харманли.

От 11,00 часа в  конферентна зала на Културния център ще се състои Тържествената сесия на ОбС.

В 19,30 часа на площад „Възраждане“ харманлийци ще пеят и танцуват с Любо Киров и Невена Цонева.

 

 

 

Милена Митева
От Милена Митева април 25, 2018 14:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 110 078 преглеждания