С изложба започнаха тържествата за празника на Харманли

Милена Митева
От Милена Митева април 25, 2018 14:54

С изложба започнаха тържествата за празника на Харманли

Акценти

  • На 25 април, сряда от 18, 00 часа на площад ”Възраждане”, известната от екрана на телевизия СКАТ, Галя Асенова ще бъде водещ на „Традицията е жива …“ фолклорен концерт, по повод 70 години народно танцово изкуство в града. В него ще  участват танцьори  от самодейни клубове и школи

Свързани публикации

С впечатляваща живописна изложба на роденият в Любимец художник Неделчо Кучков стартираха тържествата в Града на Белоногата по повод Празника на града – 2 май.

Откриването й бе в Културния център на 24 април, вторник. Присъстващите имаха възможност да видят 20 уникални творби в ярки цветове и форми, подредени в седмата самостоятелна изложба на твореца. Той е имал участие и в общи изложби в България, Германия, Полша, Унгария , Беларус, а негови картини са притежание на колекционери и галерии в България, Гърция, Франция, Германия, Япония и САЩ.

На почитателите на това изкуство и своитe гости господин Кучков каза: „Изключително съм щастлив, защото изкуството изигра най-важната си роля – да прокарва мостове, да потвърждава стари приятелства и да създава нови. Община Харманли и гражданите на града в свое лице вече имат един нов приятел, имат мен. “

Експонатите, част от които вече са продадени ще останат в Харманли до 15 май, вторник.

Неделчо Кучков е роден е през 1960 г. в гр. Любимец, а през 1981 г. завършва първия випуск на худ. гимназия в град Пловдив. От 1984 г. е член на дружеството на Хасковските художници, а от 1992 г., е и член на Съюза на Българските Художници. През 1999 представя свои творби под егидата на СБХ в Българския културен институт ‘‘дом Вагенщайн‘‘ във Виена.
През същата година следват изложби в Българския културен институт в Братислава. Изложба в гр. Йена – Германия, като европейски град на културата. Самостоятелна изложба в Българския културен институт – Будапеща 2000 г. Самостоятелна изложба в Българския културен институт – Берлин и самостоятелна изложба в Хасково.

Програмата за Празника на Харманли:

На 25 април, сряда от 18, 00 часа на площад ”Възраждане”, известната от екрана на телевизия СКАТ, Галя Асенова ще бъде водещ на „Традицията е жива …“ фолклорен концерт, по повод 70 години народно танцово изкуство в града. В него ще  участват танцьори  от самодейни клубове и школи.

Успоредно с това събитие ще има и Арт – пленер „Европа“ – инициатива в рамките на проект на община Харманли по повод българското председателство на Съвета на ЕС.

На 26 април, четвъртък от  17,30 часа, в конферентната зала на  Културен център ще се състои представянето на книгата на Атанас Николов – „Живот като танц“.

На 27 април, петък,  от 13,00 часа на язовир „Кюмурлука“ ще бъде откриването на Държавното първенство по корабомоделен спорт.

От 18, 00 часа на същият ден жителите и гостите на Харманли ще могат да присъстват на юбилеен концерт по повод 70 години танцово изкуство в Харманли – „Танцът …магия за очите и душата“. Началото ще бъде в 18,00 часа в НЧ ”Дружба – 1870”.

На 28 април, събота, за феновете на мотори ще се състои Рокерско шоу и национална мото среща „Харманли 2018“. Началото ще бъде в 11,00 часа на бул. ”България” до (Динковия магазин).

От 19,00 часа на спортно игрище на „Тенис кортове“ ще се състоят финалите на общински турнир по футбол и  награждаването на финалистите.

За 29 април, неделя, от  14.00 часа  на язовир  „Кюмурлука“, край Харманли, е предвидено награждаване на победителите от държавното първенство по корабомоделен спорт.

На 30 април, понеделник, в Исторически музей Харманли от 16.00 часа ще бъде открита изложба „Банкноти и монети от миналото“.

На 1 май, вторник в ресторант „Градска градина“ от 10,30 до 17,00  часа ще се проведе „Транс ГурмеТур“ – изложение на уникални напитки и кулинарни изделия, типични за региона. Проект на Сдружение „Юнити“ в сътрудничество със Сдружение „ Бизнесът за Харманли“, Община Харманли и ХТПП – Хасково.

От 20,00 часа на лятна сцена в градската градина ще стартира концертът на рок легендата на Харманли  Петър Дичев и група „Славяни “.

На връх празника – 2 май, сряда, от 9,30 часа в църквата „Св. Атанасий“ ще има тържествена литургия и  молебен за благопреуспяването на Харманли.

От 11,00 часа в  конферентна зала на Културния център ще се състои Тържествената сесия на ОбС.

В 19,30 часа на площад „Възраждане“ харманлийци ще пеят и танцуват с Любо Киров и Невена Цонева.

 

 

 

Милена Митева
От Милена Митева април 25, 2018 14:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.