С идването на новия месец се задават два панаира

Милена Митева
От Милена Митева септември 28, 2018 10:41

С идването на новия месец се задават два панаира

Акценти

 • Вестник Сакарнюз, #37/117, 28 септември – 4 октомври

Свързани публикации

От първия октомврийски ден започват есенните панаири на Харманли и Симеоновград. Концерти и борби ще съпътстват Карабаа в Града на Белоногата. Традиционният есенен панаир в града започва на 1 октомври, понеделник. Празничната програма за него ще бъде открита на петия ден от месеца в 18:00 часа на площад „Възраждане“. Тогава танцов клуб “Гергана“ ще отбележи своя пети рожден ден със спектакъла „Приятели чрез танца“ за любителите на фолклорното изкуство.
На 6-7 октомври, събота и неделя, от 10:00 до 14:00 часа Българската федерация по кинология, съвместно с „Киноложко дружество“ – Харманли, ще представят две изложби в ранг САС. Събитието ще се състои в парк „Димана Данева“.
На 6 октомври от 14:00 часа пред Ротондата на Историческия музей ще бъдат и народните борби.
Четири часа по-късно Георги Янаков – Жоро Любимеца, ще бъде гост на Празничния концерт по случай Карааба. На събитието ще бъде и духов оркестър „Виво Монтана“ – балканска и ъндърграунд музика.
Πaнaиpът в Свиленград тази година бе само една седмица. Въпреки това, той ce нaпълни с търговци и посетители oщe през пъpвия дeн, 17 септември.
Kypбaнът се продаваше на цена 3,50 лв., a ĸapнaчeтo – 1,50. Meĸицитe, пaмyĸ-шeĸepът и ĸaзaнлъшĸитe пoничĸи струваха 1,00 – 3.00 лeвa.
Πpи aтpaĸциoнитe цeнитe бяха между 3,00 и 5,00 лeвa.
Tpaдициoнният зa Cвилeнгpaд панаир бe oтĸpит c ĸoнцepт нa Boлoдя Cтoянoв и фoлĸлopни cъcтaви oт CУ „Д-p Πeтъp Бepoн” и Πъpвo ocнoвнo yчилищe „Ивaн Baзoв”.

На 4 – 5 октомври в Симеоновград ще се проведе XIV Фолклорен събор „Златна есен в Симеоновград“ под патронажа на кмета Милена Рангелова.
В него участие ще вземат фолклорни формации, както и индивидуални изпълнители. Съборът съвпада с традиционния есенен панаир.
Той е с национален характер и има за цел съхраняване на българските народни традиции и обичаи – извор на непреходната сила на българския корен и дух, носещи посланието на извечната мъдрост за настоящето и бъдещето.

снимка: Архив/Харманли

Милена Митева
От Милена Митева септември 28, 2018 10:41
Напиши коментар

2 коментара

 1. Димитър септември 28, 20:51

  Певецът се казва Георги Янъков, а не Янаков.

  Отговори на този коментар
 2. fair септември 28, 12:58

  Цяла седмица ще кънти чалга.

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

 • 9 284 387 преглеждания