С идването на новия месец се задават два панаира

Милена Митева
От Милена Митева септември 28, 2018 10:41

С идването на новия месец се задават два панаира

Акценти

 • Вестник Сакарнюз, #37/117, 28 септември – 4 октомври

Свързани публикации

От първия октомврийски ден започват есенните панаири на Харманли и Симеоновград. Концерти и борби ще съпътстват Карабаа в Града на Белоногата. Традиционният есенен панаир в града започва на 1 октомври, понеделник. Празничната програма за него ще бъде открита на петия ден от месеца в 18:00 часа на площад „Възраждане“. Тогава танцов клуб “Гергана“ ще отбележи своя пети рожден ден със спектакъла „Приятели чрез танца“ за любителите на фолклорното изкуство.
На 6-7 октомври, събота и неделя, от 10:00 до 14:00 часа Българската федерация по кинология, съвместно с „Киноложко дружество“ – Харманли, ще представят две изложби в ранг САС. Събитието ще се състои в парк „Димана Данева“.
На 6 октомври от 14:00 часа пред Ротондата на Историческия музей ще бъдат и народните борби.
Четири часа по-късно Георги Янаков – Жоро Любимеца, ще бъде гост на Празничния концерт по случай Карааба. На събитието ще бъде и духов оркестър „Виво Монтана“ – балканска и ъндърграунд музика.
Πaнaиpът в Свиленград тази година бе само една седмица. Въпреки това, той ce нaпълни с търговци и посетители oщe през пъpвия дeн, 17 септември.
Kypбaнът се продаваше на цена 3,50 лв., a ĸapнaчeтo – 1,50. Meĸицитe, пaмyĸ-шeĸepът и ĸaзaнлъшĸитe пoничĸи струваха 1,00 – 3.00 лeвa.
Πpи aтpaĸциoнитe цeнитe бяха между 3,00 и 5,00 лeвa.
Tpaдициoнният зa Cвилeнгpaд панаир бe oтĸpит c ĸoнцepт нa Boлoдя Cтoянoв и фoлĸлopни cъcтaви oт CУ „Д-p Πeтъp Бepoн” и Πъpвo ocнoвнo yчилищe „Ивaн Baзoв”.

На 4 – 5 октомври в Симеоновград ще се проведе XIV Фолклорен събор „Златна есен в Симеоновград“ под патронажа на кмета Милена Рангелова.
В него участие ще вземат фолклорни формации, както и индивидуални изпълнители. Съборът съвпада с традиционния есенен панаир.
Той е с национален характер и има за цел съхраняване на българските народни традиции и обичаи – извор на непреходната сила на българския корен и дух, носещи посланието на извечната мъдрост за настоящето и бъдещето.

снимка: Архив/Харманли

Милена Митева
От Милена Митева септември 28, 2018 10:41
Напиши коментар

2 коментара

 1. Димитър септември 28, 20:51

  Певецът се казва Георги Янъков, а не Янаков.

  Отговори на този коментар
 2. fair септември 28, 12:58

  Цяла седмица ще кънти чалга.

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.