С дипломи в ръце, зрелостници последно преброиха от 1 до 12

Милена Митева
От Милена Митева юни 25, 2016 21:14

С дипломи в ръце, зрелостници  последно преброиха от 1 до 12

За половин час завършилите 12 клас изгледаха своята петгодишна история като ученици в Харманлийската гимназия. Това стана минути преди да си получат дипломите, на официална церемония, в Културния център на Харманли, този понеделник. Трите презентациите в снимки и видео развеселиха вече бившите ученици на СОУ “Неофит Рилски“. С тях те си припомниха най-забавните моменти прекарани заедно от първите мигове в това училище.

Преди да вземат в ръка документа за завършено средно образование, 76-те зрелостника получиха поздравления от директора на училището Боряна Петрова и кмета Мария Киркова.
Най-силни аплодисменти заслужиха Божидар Господинов, Силвия Стойкова и Йоана Кунева, които се откроиха с това, че са отличниците на випуска.
Резултатите от зрелостните изпити също бяха съобщени от госпожа Петрова. На задължителната матура по български език са се явили 76 ученика, от които 8 са получили отлични оценки. Много добрите са 22, а добрите- 36. Никой от общия брой ученици няма да се яви на поправителен изпит, тъй като средните оценки са 10, а слаби няма. Средният успех по този предмет е 4,40.
По английски език на матура бяха 25 човека. От тях 15 се справиха отлично, като с най-висок резултат са Силвия Стойкова и Радина Делчева. С много добър могат да се похвалят 7 от изпитаните, а с добър- 3. Средния туспех по този предмет е 5,38.
По математика само 11 зрелостника се явиха на матурата. Отличните оценки са 4, като най-високия успех е пожънала Йоана Миткова. Много добри резултати имат още 6, а добри само 1. Средния успех по този предмет е 5,12.
Биологията е била предпочетена от 20 ученика. Там отлични оценки няма. Много добри резултати имат 9 а, сред които Росен Ангелов от 12 в с 5,07. С добър резултат се задоволяват 11 изпитани. Средния успех по този предмет е 4,31.
Географията е четвърти сред най-предпочитаните предмети. На него бяха изпитани 16 зрелостника. Много добри резултати имат 8 ученика, сред които с резултати от 5,12 са Иван Иванов от 12 б и Николай Илиев.
За първи път немският език е предпочетен предмет за трета матура. Явилите се по него са двама и те са получили отлични оценки. Божидар Господинов е 5,98, а Георги Николов с няколко стотни по-нисък резултат.
Класните ръководители поздравиха лично всеки един от своите ученици и им връчиха папируси с послание за спомен.
Събитието бе уважено от родители и близки на дипломиращите се.
На входа, преди завършилите да се разотидат, кметът Мария Киркова им лисна менче с вода. Там завършилите последно преброиха от 1 до 12.

Милена Митева
От Милена Митева юни 25, 2016 21:14
Напиши коментар

1 Коментар

Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.