Рушаща се гребна база вреди на имиджа на град и на държава

Милена Митева
От Милена Митева юни 27, 2019 07:09

Рушаща се гребна база вреди на имиджа на град и на държава

Сигнал за лошото състояние на гребната база в местността Дефилето край Харманли е подал председателят на УС на СККК „Хеброс“. В свое писмо Димитър Аврамов обяснява на кмета на община Харманли, ОбС, областния управител и Българската федерация по кану-каяк защо липсват условия за развиване на спорта.
От писмото става ясно, че поради ерозия реката се е отклонила от коритото си и е пробила дупка, от която заобикаля бента на реката. Той допълва, че по тази причина гребният канал няма вода.
„Гледката е изключително грозна и е вредна за имиджа на града, на общината, държавата и на тяхното ръководство. Незабавно след като се появи дупката в бента, проведохме няколко срещи и разговори с кмета на общината и с други лица от нея, като имахме уверенията, че в най-кратък срок въпросът ще бъде решен и дупката ще се запуши. Водени са неформално разговори и с областния управител. От тогава минаха доста години и няма никакво развитие по този проблем, който е особено наболял за нас, тъй като липсата на гребен канал ни лишава от място за провеждане на тренировки и бавно и полека води до практическото закриване на нашия спорт, който съществува от десетилетия в Харманли. Призоваваме ви да не бъдете мълчаливи съучастници на това чрез бездействие“ е написано още в писмото.
Според председателя на Управителния съвет положението е плачевно и спорта кану-каяк, който е с традиции в Града на Белоногата, върви към закриване. Той моли за съдействие за решаване на проблема с гребната база, тъй като е застрашено съществуването на клуба и спорта кану-каяк поради липса на елементарни условия за тренировки.

Като алтернатива той предлага и няколко варианта за разрешаване на проблема. Единият е построяване на нова стена на около триста метра по-надолу по течението, което е извън зоната на „Натура“.
Другият е търсене на финансиране от възможни източници, включително и чрез публично-частно парт- ньорство, за изграждане на ВЕЦ, за което преди имало интерес.

Това е поредният подаден сигнал, след който се очаква да има резултат.

Снимка: Архив

Милена Митева
От Милена Митева юни 27, 2019 07:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 518 662 преглеждания