Рушаща се гребна база вреди на имиджа на град и на държава

Милена Митева
От Милена Митева юни 27, 2019 07:09

Рушаща се гребна база вреди на имиджа на град и на държава

Сигнал за лошото състояние на гребната база в местността Дефилето край Харманли е подал председателят на УС на СККК „Хеброс“. В свое писмо Димитър Аврамов обяснява на кмета на община Харманли, ОбС, областния управител и Българската федерация по кану-каяк защо липсват условия за развиване на спорта.
От писмото става ясно, че поради ерозия реката се е отклонила от коритото си и е пробила дупка, от която заобикаля бента на реката. Той допълва, че по тази причина гребният канал няма вода.
„Гледката е изключително грозна и е вредна за имиджа на града, на общината, държавата и на тяхното ръководство. Незабавно след като се появи дупката в бента, проведохме няколко срещи и разговори с кмета на общината и с други лица от нея, като имахме уверенията, че в най-кратък срок въпросът ще бъде решен и дупката ще се запуши. Водени са неформално разговори и с областния управител. От тогава минаха доста години и няма никакво развитие по този проблем, който е особено наболял за нас, тъй като липсата на гребен канал ни лишава от място за провеждане на тренировки и бавно и полека води до практическото закриване на нашия спорт, който съществува от десетилетия в Харманли. Призоваваме ви да не бъдете мълчаливи съучастници на това чрез бездействие“ е написано още в писмото.
Според председателя на Управителния съвет положението е плачевно и спорта кану-каяк, който е с традиции в Града на Белоногата, върви към закриване. Той моли за съдействие за решаване на проблема с гребната база, тъй като е застрашено съществуването на клуба и спорта кану-каяк поради липса на елементарни условия за тренировки.

Като алтернатива той предлага и няколко варианта за разрешаване на проблема. Единият е построяване на нова стена на около триста метра по-надолу по течението, което е извън зоната на „Натура“.
Другият е търсене на финансиране от възможни източници, включително и чрез публично-частно парт- ньорство, за изграждане на ВЕЦ, за което преди имало интерес.

Това е поредният подаден сигнал, след който се очаква да има резултат.

Снимка: Архив

Милена Митева
От Милена Митева юни 27, 2019 07:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.