Румен Новаков отбеляза 86-та си годишнина

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 13, 2019 06:45

Румен Новаков отбеляза  86-та си годишнина

Почетният гражданин на Община Ивайловград – Руен Новаков, отбеляза своята 86-та годишнина. Тържеството на уважаваният от стари и млади културен деец се състоя на 7 юли в Дома за стари хора, където е настанен.
На него присъстваха зам.-кметът на общината Кръстю Делииванов, секретарят на НЧ „Пробуда 1914“ Снежана Кахчиева, читалищни дейци, приятели, потребителите от Дома.
Румен Новаков получи многобройни поздравления и подаръци, които му донесоха много усмивки и положителни емоции в този вълнуващ ден.
„Нека да сме здрави! Това е най-важното“, пожела на себе си и на всички свои гости рожденикът. Неговите приятели му пожелаха да достигне заветната възраст от 100 години.
Творческият път на Новаков тръгва още докато е гимназист през 40-те години на миналия век с участието му в училищната пиеса „Защо мистър Бидъл“ по Клод Бал. Една от първите му роли е на голямата сцена в местното читалище. През годините Новаков се изява не само като актьор, но и като режисьор. Обобщението на творческия му път достига до 65-години читалищна дейност. Целият си живот Румен Новаков на практика свързва с читалището и дейността в него. „Тук, в читалището, всеки камък, всяка тухла, всеки кубик бетон, говорят за една любов, за едно богатство, за една вяра и едно отчаяние! С него е свързан животът на родителите ми и моето семейство. Щастлив съм, че през изживяното време съм правил това, което ми е доставяло огромно удоволствие!“, сподели на 82-та си година Новаков.
Снимка:
ОбА – Ивайловград

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 13, 2019 06:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.