Румен Новаков отбеляза 86-та си годишнина

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 13, 2019 06:45

Румен Новаков отбеляза  86-та си годишнина

Почетният гражданин на Община Ивайловград – Руен Новаков, отбеляза своята 86-та годишнина. Тържеството на уважаваният от стари и млади културен деец се състоя на 7 юли в Дома за стари хора, където е настанен.
На него присъстваха зам.-кметът на общината Кръстю Делииванов, секретарят на НЧ „Пробуда 1914“ Снежана Кахчиева, читалищни дейци, приятели, потребителите от Дома.
Румен Новаков получи многобройни поздравления и подаръци, които му донесоха много усмивки и положителни емоции в този вълнуващ ден.
„Нека да сме здрави! Това е най-важното“, пожела на себе си и на всички свои гости рожденикът. Неговите приятели му пожелаха да достигне заветната възраст от 100 години.
Творческият път на Новаков тръгва още докато е гимназист през 40-те години на миналия век с участието му в училищната пиеса „Защо мистър Бидъл“ по Клод Бал. Една от първите му роли е на голямата сцена в местното читалище. През годините Новаков се изява не само като актьор, но и като режисьор. Обобщението на творческия му път достига до 65-години читалищна дейност. Целият си живот Румен Новаков на практика свързва с читалището и дейността в него. „Тук, в читалището, всеки камък, всяка тухла, всеки кубик бетон, говорят за една любов, за едно богатство, за една вяра и едно отчаяние! С него е свързан животът на родителите ми и моето семейство. Щастлив съм, че през изживяното време съм правил това, което ми е доставяло огромно удоволствие!“, сподели на 82-та си година Новаков.
Снимка:
ОбА – Ивайловград

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 13, 2019 06:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.