Румен Новаков от Ивайловград отбеляза 85-годишен юбилей

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 14, 2018 08:40

Румен Новаков от Ивайловград отбеляза 85-годишен юбилей

Културният деец, актьор, режисьор, отдал живота си за развитието на театралното изкуство в Ивайловград – Румен Новаков, навърши 85 години от рождението си.
Почетният гражданин на Община Ивайловград посрещна своите гости в Дома за стари хора. Гостите на чичо Румен го изненадаха и разчустваха с нежни слова и спомени „из старите ленти”.
Просълзени от хубавите спомени и развълнувани от празника, неговите приятели разказаха за това как са се запознали с него, как той им е помогнал и подал ръка, как е открил техния талант.
Житейският път на Румен Новаков е свързан с културното развитие на Ивайловград и общината. Театърът винаги присъства в сърцето му.
„Той не работеше в читалището, той живееше в него” споделят негови приятели. Мнозина помнят постановките, които се осъществяват благодарение на всеотдайния му труд и професионализъм. За цялостния му принос в областта на културата е удостоен със званието „Заслужил деятел на културата“. Носител е на значката „Отличие за читалищна дейност“, медал 1300 години България, ордените „Кирил и Методий“ I, II и III степен, почетен член на читалището, а през 2011 г. е титулуван и като почетен гражданин на Ивайловград.
Доайенът на културата в Ивайловград получи поздравления и подаръци, които му донесоха много усмивки и положителни емоции. Кметът на Община Ивайловград Диана Овчарова бе гост на рождения ден на културния деец, поздрави го и му връчи подарък и Поздравителен адрес.
„В един такъв ден, с цялата си душа и сърце, не като кмет, а като обикновен човек – искам да кажа, че ценя изключително много всичко, което си направил и продължаваш да правиш за нас и за културния живот на общината. Този почерк, който ти остави, е почеркът, който ние следваме в момента”, каза госпожа Овчарова в своето обръщение към господин Новаков.

Снимка: ОбА – Ивайловград

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 14, 2018 08:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.