Рок и рокери са сред акцентите в програмата на 2 май

Милена Митева
От Милена Митева април 17, 2016 07:24

Рок и рокери са сред акцентите в програмата на 2 май

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 15/651, година XIV, 15-21 април 2016

Свързани публикации

Рок концерт и рокерско шоу са част от най-атрактивните мероприятия в програмата на Харманли по повод празника на града тази година. Стотици волни ездачи от няколко града ще гостуват на малкото градче, за да посетят събора, който миналата година не се състоя. Изпълненията на българската рок група Б.Т.Р. също се очаква бъде сред най-предпочитаните събития.
Първата проява, която ще зарадва гражданите, ще бъде Фолклорен фестивал „Тракийска шевица“. Той ще бъде на 16 април /събота/ от 10.00 часа на Ротондата пред Историческия музей.

През неделния ден, 17 април, от 17,00 часа в парк „Димана Данева“ ще се състои демонстрация с кучета.

Атракция в програмата ще има на 19 април /вторник/ в Културния център на града. Там от 17:30 часа ще има херпетоложка изложба.

На 22 април /петък/ от 13.00 часа ще бъдат открити състезанията от първи кръг на държавния шампионат по корабомоделизъм и корабомоделен спорт край язовир “Кюмюрлука”.

За 23 април общината е предвидила две мероприятия. От 09.30 часа ще започне традиционният Великденски базарс с участници детските градини. „Подари мъничко вълшебство“, и тази година той ще бъде пред Ротондата пред Историческия музей. В 11.00 часа на открита сцена в Градска градина ще започне Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“.

Неделният ден, 24 април, ще бъде атрактивен с Рокерското шоу. То ще започне в 12,00 часа на булевард “България” /до Динковия магазин/ – главен път І-VІІІ – комплекс “Гергана”.

В 14:00 часа язовир “Кюмюрлука” ще започне награждаване на победителите от държавния шампионат по корабомоделизъм и корабомоделен спорт. Ден за прожекции ще бъде 25 април.

От 11.00 часа в читалище “Дружба” ще бъде прожектирана анимацията за деца „Омагьосаната къща“. От 17.00 часа е филмът “11а“, а от 19.15 часа „Каръци“.

На 26 април /вторник/ от 16.30 часа на площад “Възраждане“ ще започне Национална кампания „Воля за спорт“ за хора в неравностойно положение. На 27 април /сряда/ от 18.00 часа на спортна площадка до Тенис кортове ще се проведат Финали на общинските турнири по футбол на малки врати за мъже и награждаване на победителите. От 19.00 часа в НЧ „Дружба“ Театрална формация Мелпомена ще представи комедията „Жена ми се казва Борис“ от Рафи Шарт с актьорите в ролите: Станимир Гъмов, Румен Угрински, Стефан Рядков, Петьо Петков – Шайбата, Диана Любенова, Ернестина Шинова, и Жанина Дончева.

На 28 април /четвъртък/ в 13.00 часа НЧ „Пробуда село Бисер – 2009“ ще представи Великденски обичаи в миналото в Църквата „Св. Атанасий“, Харманли. От 16.00 часа на площад „Възраждане“ ще се състои концертът „Пъстър, шарен Великден“. На него децата на Харманли ще пеят, танцуват, рисуват забележителностите на града ни. Ще боядисват яйца и ще украсяват великденски курабии.

В събота 30 април от 12.00 часа на стадион „Хеброс“ ще се проведе „Държавен шампионат по „Кудо“.
На връх празника – 2 май /понеделник/, от 10.00 часа ще се състои Тържествена литургия и молебен за благопреуспяването на Харманли в църквата “Св. Атанасий”. От 11.00 часа ще започне церемония по вдигане на знамената на спортните клубове в община Харманли в Градската градина. От 11.30 часа ще се състои Тържествена сесия, на която ще бъде обявен почетния гражданин на града. В 12.30 часа в Културния центът ще бъде открита изложбата „Харманли в кадър“.

Тържествата за празника ще бъдат закрити с концерт от 19,00 часа на площад “Възраждане” на местни изпълнители и рок група Б.Т.Р, която ще гостува на града със спонсорството на „Бизнесът за Харманли“.

Снимка: Архив

Милена Митева
От Милена Митева април 17, 2016 07:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.