Родните места на Ботев, Вазов и Левски развълнуваха талантливи деца

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 29, 2017 17:52

Родните места на Ботев, Вазов и Левски развълнуваха талантливи деца

Екскурзия до Калофер, Карлово и Сопот бе наградата за малките художници от ОУ „Иван Вазов“, които изрисуваха оградата на училището с картини, свързани с емблематични за града места и с Вазовото творчество.
В родните места на Ботев, Левски и Вазов децата научиха много нови неща за тези велики българи. Те посетиха сградата, в която е преподавал даскал Ботьо Петков. Децата бяха впечатлени от уюта на това място и заявиха, че с удоволствие биха учили тук.
Вазовци седнаха на чиновете, където са седели техните връстници, учени от даскал Ботьо.
В дома на Левски в Карлово учениците се запознаха със скромната обстановка, в което е живяло семейството на Дякона, видяха кичура коса, който се пази в параклиса.
В града на Вазов, също както и в Калофер, имаше много места, които оставиха спомен у децата. Те харесаха къщата на народния поет, където има восъчна фигури и на младия Вазов, и на негови герои; впечатляващи стенописи и картини. Те усетиха атмосферата и на Радинито училище. Посетиха метоха, където се е крил Левски и църквичката, запазена от XVвек.
Рисунките по оградата на родното училище бяха по проект, имащ за цел да насърчи учениците да опазват общественото пространство чрез включването им в неговото естетизиране и да формира ценностна система у тях чрез посланията, които носят в себе си рисунките,
Благодарност за екскурзията децата дължат на сдружението „Бизнесът за Харманли“, което предостави финансиране чрез общината на най-добрите ученически идеи по проекта „Зелено Харманли“.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 29, 2017 17:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама