Родните места на Ботев, Вазов и Левски развълнуваха талантливи деца

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 29, 2017 17:52

Родните места на Ботев, Вазов и Левски развълнуваха талантливи деца

Екскурзия до Калофер, Карлово и Сопот бе наградата за малките художници от ОУ „Иван Вазов“, които изрисуваха оградата на училището с картини, свързани с емблематични за града места и с Вазовото творчество.
В родните места на Ботев, Левски и Вазов децата научиха много нови неща за тези велики българи. Те посетиха сградата, в която е преподавал даскал Ботьо Петков. Децата бяха впечатлени от уюта на това място и заявиха, че с удоволствие биха учили тук.
Вазовци седнаха на чиновете, където са седели техните връстници, учени от даскал Ботьо.
В дома на Левски в Карлово учениците се запознаха със скромната обстановка, в което е живяло семейството на Дякона, видяха кичура коса, който се пази в параклиса.
В града на Вазов, също както и в Калофер, имаше много места, които оставиха спомен у децата. Те харесаха къщата на народния поет, където има восъчна фигури и на младия Вазов, и на негови герои; впечатляващи стенописи и картини. Те усетиха атмосферата и на Радинито училище. Посетиха метоха, където се е крил Левски и църквичката, запазена от XVвек.
Рисунките по оградата на родното училище бяха по проект, имащ за цел да насърчи учениците да опазват общественото пространство чрез включването им в неговото естетизиране и да формира ценностна система у тях чрез посланията, които носят в себе си рисунките,
Благодарност за екскурзията децата дължат на сдружението „Бизнесът за Харманли“, което предостави финансиране чрез общината на най-добрите ученически идеи по проекта „Зелено Харманли“.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 29, 2017 17:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.