Родените през 1968 г. в село Устрем си сътвориха празник

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 1, 2018 08:54

Родените през 1968 г. в  село Устрем си сътвориха празник

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, #37/117, 28 септември – 4 октомври

Свързани публикации

На 22 септември в Деня на обявяване на Независимостта, родените през 1968 г. в с. Устрем си направиха юбилейна среща. Вече 50-годишните жени и мъже се събраха в ОУ „Иван Вазов”, където са учили.
Те поканиха и своята първа учителка Янка Попова, с която заедно влязоха в класната стая, където за първи път са прекрачили в дългия път към образованието и знанието, за да станат днес лекари, инженери, икономисти и специалисти от всички сфери на живата. След като си припомниха за първите си неуверени стъпки в училище и много весели и забавни случки, набор 1968-ма се отправиха към ресторант „Сакар планина” в с. Орешник, където си направиха един купон, независимо от своите 50 години. Танците им бяха пълни с ентусиазъм и жизненост. За празника си бяха подготвили и много забавни игри и различни изпълнения, с които непрекъснато разнообразяваха обстановката. 50 –годишните наборници купонясваха до малките часове на нощта и си обещаха в идните години да се срещат по-често.
Родените през 1968 г. в с. Устрем и започнали училище са били тогава 30 деца. По-късно пораснали, изучили се, започнали работа, създали семейства, пръснали се из България и Европа. Сред тях има такива, които работят и живеят в Германия, Англия и другаде из Европа и по-света. На среща дойдоха 18 от тях, а сега в Устрем е останала да живее само Нели Илчева, съпругата на кмета на селото.
Същия ден в Устрем и други юбиляри се бяха събрали за своя 70-годишнина, родените през 1948 година, които също се повеселиха и припомниха различни случки и събития от вече доста дългия си житейски път.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 1, 2018 08:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.