Родените през 1968 г. в село Устрем си сътвориха празник

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 1, 2018 08:54

Родените през 1968 г. в  село Устрем си сътвориха празник

На 22 септември в Деня на обявяване на Независимостта, родените през 1968 г. в с. Устрем си направиха юбилейна среща. Вече 50-годишните жени и мъже се събраха в ОУ „Иван Вазов”, където са учили.
Те поканиха и своята първа учителка Янка Попова, с която заедно влязоха в класната стая, където за първи път са прекрачили в дългия път към образованието и знанието, за да станат днес лекари, инженери, икономисти и специалисти от всички сфери на живата. След като си припомниха за първите си неуверени стъпки в училище и много весели и забавни случки, набор 1968-ма се отправиха към ресторант „Сакар планина” в с. Орешник, където си направиха един купон, независимо от своите 50 години. Танците им бяха пълни с ентусиазъм и жизненост. За празника си бяха подготвили и много забавни игри и различни изпълнения, с които непрекъснато разнообразяваха обстановката. 50 –годишните наборници купонясваха до малките часове на нощта и си обещаха в идните години да се срещат по-често.
Родените през 1968 г. в с. Устрем и започнали училище са били тогава 30 деца. По-късно пораснали, изучили се, започнали работа, създали семейства, пръснали се из България и Европа. Сред тях има такива, които работят и живеят в Германия, Англия и другаде из Европа и по-света. На среща дойдоха 18 от тях, а сега в Устрем е останала да живее само Нели Илчева, съпругата на кмета на селото.
Същия ден в Устрем и други юбиляри се бяха събрали за своя 70-годишнина, родените през 1948 година, които също се повеселиха и припомниха различни случки и събития от вече доста дългия си житейски път.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 1, 2018 08:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама