“Ритмика” подари концерт-шедьовър на почитателите си за свой юбилей

Милена Митева
От Милена Митева декември 9, 2019 07:49

“Ритмика” подари концерт-шедьовър  на почитателите си за свой юбилей

С концерт-шедьовър Танцов клуб „Ритмика“ – Харманли, отбеляза своя 10-годишен рожден ден. Той се състоя в НЧ „Дружба – 1870“ на 30 ноември, събота.
Програмата започна с видео презентация за клуба. В нея публиката видя най-добрите моменти на самодейците, спомени от участия в концерти, изяви в чужбина, получаване на признания от фестивали.
След това самодейците на Вели Велев се развихриха на сцената.
„Фенери“, „Ритъмът в мен“, „Чапраз“ и още няколко танца обраха аплодисментите на публиката. Те демонстрираха грация, синхрон и самодейни умения, достигащи до професионализъм.
По повод юбилейната годишнина самодейците от Града на Белоногата получиха поздрави с участие в програмата от Танцов клуб „Загрей“ – Харманли, Детска школа за народно пеене, с педагог Жеко Ангелов, ФТШ „Броеница“ – Стара Загора, ТС „Сакарци“ – Любимец и ТК „Веселяци“ – Свиленград“.
В края на събитието на сцената излезе и хореографът, създал клуба, реализирал този концерт спектакъл – Вели Велев. Той се поклони и благодари за уважението.
Получи цветя и поздрави от свои колеги и почитатели.

Малко история

Първоначално само няколко жени се интересуват от сложните стъпки на българските хора, които танцовият хореограф Вели Велев преподава, но бързо след началото групата се разраства с нови приятели и бивши танцьори от града на Белоногата.
Няколко години по-късно членовете на ТК „Ритмика“ наброяват повече от 110 човека, разделени в 4 групи, които репетират и в събота, и в неделя с огромно желание и любов към автентичния танц. С годините част от тях придобиват самочувствието, че биха могли да представят красотата на българския фолклор и на сцената с разработена хореография.
ТК „Ритмика“ танцува на множество фестивали в страната и в чужбина. Групата представя града ни в Италия, Турция, Гърция. Без танцьорите от ТК „Ритмика“ културният живот на община Харманли нямаше да е толкова пъстър и очарователен.
През всичките години ръководител и хореограф на клуба е Вели Велев – бивш професионален танцьор за град Бургас и Пловдив, завършил хореографския институт в София.

Милена Митева
От Милена Митева декември 9, 2019 07:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.