“Ритмика” подари концерт-шедьовър на почитателите си за свой юбилей

Милена Митева
От Милена Митева декември 9, 2019 07:49

“Ритмика” подари концерт-шедьовър  на почитателите си за свой юбилей

С концерт-шедьовър Танцов клуб „Ритмика“ – Харманли, отбеляза своя 10-годишен рожден ден. Той се състоя в НЧ „Дружба – 1870“ на 30 ноември, събота.
Програмата започна с видео презентация за клуба. В нея публиката видя най-добрите моменти на самодейците, спомени от участия в концерти, изяви в чужбина, получаване на признания от фестивали.
След това самодейците на Вели Велев се развихриха на сцената.
„Фенери“, „Ритъмът в мен“, „Чапраз“ и още няколко танца обраха аплодисментите на публиката. Те демонстрираха грация, синхрон и самодейни умения, достигащи до професионализъм.
По повод юбилейната годишнина самодейците от Града на Белоногата получиха поздрави с участие в програмата от Танцов клуб „Загрей“ – Харманли, Детска школа за народно пеене, с педагог Жеко Ангелов, ФТШ „Броеница“ – Стара Загора, ТС „Сакарци“ – Любимец и ТК „Веселяци“ – Свиленград“.
В края на събитието на сцената излезе и хореографът, създал клуба, реализирал този концерт спектакъл – Вели Велев. Той се поклони и благодари за уважението.
Получи цветя и поздрави от свои колеги и почитатели.

Малко история

Първоначално само няколко жени се интересуват от сложните стъпки на българските хора, които танцовият хореограф Вели Велев преподава, но бързо след началото групата се разраства с нови приятели и бивши танцьори от града на Белоногата.
Няколко години по-късно членовете на ТК „Ритмика“ наброяват повече от 110 човека, разделени в 4 групи, които репетират и в събота, и в неделя с огромно желание и любов към автентичния танц. С годините част от тях придобиват самочувствието, че биха могли да представят красотата на българския фолклор и на сцената с разработена хореография.
ТК „Ритмика“ танцува на множество фестивали в страната и в чужбина. Групата представя града ни в Италия, Турция, Гърция. Без танцьорите от ТК „Ритмика“ културният живот на община Харманли нямаше да е толкова пъстър и очарователен.
През всичките години ръководител и хореограф на клуба е Вели Велев – бивш професионален танцьор за град Бургас и Пловдив, завършил хореографския институт в София.

Милена Митева
От Милена Митева декември 9, 2019 07:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама