Рисунки на ученици бяха наградени на международен конкурс

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 17, 2018 12:07

Рисунки на ученици бяха наградени на международен конкурс

Ученици спечелиха награди от IX международен конкурс за детска рисунка „Обичам моята Родина“.
На първо място бе рисунката на Христиана Налбантова, а на трето бе класирана тази на Виктория Бурнусузова. Те получиха диплом и предметна награда. Грамота получи Доника Райчева, а похвален лист – Елена Павлова. И четирите момичета са в IIIб клас на ОУ „Иван Вазов“, Харманли.
Грамоти за активност има за училището, директора Наташа Кирякова и за учителката на групата на целодневна организация Росица Петкова.
Конкурсът бе организиран от Националното движение русофили със съдействието на Синдиката на българските учители и бе посветен на 140 години от края на Руско – турската освободителна война (1878 г ). Проведе се в шест поредни и един финален кръг. От представените рисунки бяха допуснати само отговарящите на изискванията по предварително обявен регламент. Класирането бе анонимно /по номер на рисунката, без посочване имената на младите художници/, отделно за всеки кръг и общо за конкурса. Творбите на четирите момичета се състезаваха с повече от 1 000 други рисунки на деца от Република България, Руската федерация и Узбекистан.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 17, 2018 12:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.