Рисунки на ученици бяха наградени на международен конкурс

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 17, 2018 12:07

Рисунки на ученици бяха наградени на международен конкурс

Ученици спечелиха награди от IX международен конкурс за детска рисунка „Обичам моята Родина“.
На първо място бе рисунката на Христиана Налбантова, а на трето бе класирана тази на Виктория Бурнусузова. Те получиха диплом и предметна награда. Грамота получи Доника Райчева, а похвален лист – Елена Павлова. И четирите момичета са в IIIб клас на ОУ „Иван Вазов“, Харманли.
Грамоти за активност има за училището, директора Наташа Кирякова и за учителката на групата на целодневна организация Росица Петкова.
Конкурсът бе организиран от Националното движение русофили със съдействието на Синдиката на българските учители и бе посветен на 140 години от края на Руско – турската освободителна война (1878 г ). Проведе се в шест поредни и един финален кръг. От представените рисунки бяха допуснати само отговарящите на изискванията по предварително обявен регламент. Класирането бе анонимно /по номер на рисунката, без посочване имената на младите художници/, отделно за всеки кръг и общо за конкурса. Творбите на четирите момичета се състезаваха с повече от 1 000 други рисунки на деца от Република България, Руската федерация и Узбекистан.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 17, 2018 12:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама