Рисунки на деца достигнаха до Ню Йорк и Париж

Милена Митева
От Милена Митева ноември 15, 2016 07:47

Рисунки на деца достигнаха до  Ню Йорк и Париж

Рисунки на деца от Харманли достигнаха до Ню Йорк и Париж. Те са на учениците от III “б” клас от НУ „Алеко Константинов”. Картините на децата бяха създадени в час, посветен на Световния ден на мира през септември. Те участваха и на конкурс за детска рисунка на тема „Децата от целия свят – вестители на мира!” в началото на октомври.
Една част от творбите на възпитаниците на Елка Петкова и Валя Димова бяха изпратени в ООН – Ню Йорк, а другата в Световната федерация на ветераните в Париж. Рисунките на децата стигнаха толкова далеч по предложение на ръководството на националния инициативен комитет, в който влизат Съюзът на ветераните от войните, Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюзът на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ, БАС, Отечественият съюз, Дружеството за ООН в България, БЧК, Сдружение „4-ти май“ на участниците в първата самостоятелна задгранична мисия на Българската армия под егидата на ООН в Камбоджа UNTAC.
Поздравителен адрес за това дело бе изпратен от председателя доц. д-р Иван Сечкинов от Съюз на ветераните от войните на България до Кичка Чакърова от Военен клуб в Харманли. В него пише: „Приемете нашите сърдечни и искрени благодарности за проявените инициативи, проведени в град Харманли по повод честването на Международния ден на Мира – 21 септември. Моля предайте нашите благодарности за учителките Елка Петкова и Валя Димова за активно участие на учениците от III “б“ клас. Част от рисунките изпратихме в ООН – Ню Йорк, а друга част до Световната федереация на ветераните в Париж.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 15, 2016 07:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.