Рисунки на деца достигнаха до Ню Йорк и Париж

Милена Митева
От Милена Митева ноември 15, 2016 07:47

Рисунки на деца достигнаха до  Ню Йорк и Париж

Рисунки на деца от Харманли достигнаха до Ню Йорк и Париж. Те са на учениците от III “б” клас от НУ „Алеко Константинов”. Картините на децата бяха създадени в час, посветен на Световния ден на мира през септември. Те участваха и на конкурс за детска рисунка на тема „Децата от целия свят – вестители на мира!” в началото на октомври.
Една част от творбите на възпитаниците на Елка Петкова и Валя Димова бяха изпратени в ООН – Ню Йорк, а другата в Световната федерация на ветераните в Париж. Рисунките на децата стигнаха толкова далеч по предложение на ръководството на националния инициативен комитет, в който влизат Съюзът на ветераните от войните, Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюзът на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ, БАС, Отечественият съюз, Дружеството за ООН в България, БЧК, Сдружение „4-ти май“ на участниците в първата самостоятелна задгранична мисия на Българската армия под егидата на ООН в Камбоджа UNTAC.
Поздравителен адрес за това дело бе изпратен от председателя доц. д-р Иван Сечкинов от Съюз на ветераните от войните на България до Кичка Чакърова от Военен клуб в Харманли. В него пише: „Приемете нашите сърдечни и искрени благодарности за проявените инициативи, проведени в град Харманли по повод честването на Международния ден на Мира – 21 септември. Моля предайте нашите благодарности за учителките Елка Петкова и Валя Димова за активно участие на учениците от III “б“ клас. Част от рисунките изпратихме в ООН – Ню Йорк, а друга част до Световната федереация на ветераните в Париж.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 15, 2016 07:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.