Рецептата за карталачета на Доситеево вече извън границите на страната

Милена Митева
От Милена Митева август 4, 2018 19:40

Рецептата за карталачета на Доситеево вече извън границите на страната

Рецептата за карталачета на Доситеево вече е предадена на румънци. Това стана, след като жители на селото гостуваха в Слатина Тимиш, Румъния.
Посрещането на българите се състоя в една от конферентните зали в града. Там бяха представени останалите участници от Белгия и Полша, с които заедно работят по проект.
През първия ден членовете на белгийската организация показаха как се плетат гривни от метал, а след това домакините демонстрираха как се бродира върху чанти.
Вторият ден бе кулминационната част за българите от харманлийското село. Те издадоха рецептата за известните си карталачета, а румънците останаха изумени от сръчността, с която се приготвят солените тестени изделия. За да подсладят събралите се, групата замеси и сусамени пити за десерт и разточи катми.
В това поле за изява поляците показаха как се правят фигурки от тесто и сол.
През третия ден домакините раздадоха медали на участниците, а всеки от притежателите им трябваше да го даде на човека, който му е бил най-полезен учител по време на кулинарната демонстрация.
Йорданка Стефанова от българската група получи два медала – за най-млад и амбициозен участник. Тя връчи единия от тях на белгийка, която я научила как да плете гривни от метал.
Кметът на селото Митко Вълчев бе отличен с приз за добър организатор на групата и тяхната активност.

Милена Митева
От Милена Митева август 4, 2018 19:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.