Ремонт на гробищния парк се извършва в с. Устрем

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 3, 2017 08:13

Ремонт на гробищния парк се извършва в с. Устрем

Ремонт на гробищния парк започнаха в село Устрем. Той е с общински средства и бе започнато основно почистване, построен бе малък навес до входа на гробищата и като първи етап бе направена 30 метра ограда.
Тази година предстои да се извърши цялостното почистване на мястото на вечните жилища на починалите хора от селото, както и да се закупи терен за разширяването им.
В перспектива намерението е да се довърши изцяло оградата и да се отвори и друг портал откъм селския стадион. Параклисът, който е наречен „Свети Архангел Михаил”, практически бе завършен и открит през миналата година. Великолепното му вътрешно изографисване бе дело на тополовградските художници Петко Дечев и Христо Дюлгеров и бе спонсорирано от двама устремски бизнесмени Иван Увалиев и Панайот Казаков.
Преди три години с дарения на устремеца Христо Дянков, който живее в гр. Ямбол, и на кмета на общината Божин Божинов на входа на гробищния парк бе построен параклисът, а пространството около него бе благоустроено като дарение от друг устремец, който живее в селото – Панайот Казаков.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 3, 2017 08:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.