Ремонт на гробищния парк се извършва в с. Устрем

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 3, 2017 08:13

Ремонт на гробищния парк се извършва в с. Устрем

Ремонт на гробищния парк започнаха в село Устрем. Той е с общински средства и бе започнато основно почистване, построен бе малък навес до входа на гробищата и като първи етап бе направена 30 метра ограда.
Тази година предстои да се извърши цялостното почистване на мястото на вечните жилища на починалите хора от селото, както и да се закупи терен за разширяването им.
В перспектива намерението е да се довърши изцяло оградата и да се отвори и друг портал откъм селския стадион. Параклисът, който е наречен „Свети Архангел Михаил”, практически бе завършен и открит през миналата година. Великолепното му вътрешно изографисване бе дело на тополовградските художници Петко Дечев и Христо Дюлгеров и бе спонсорирано от двама устремски бизнесмени Иван Увалиев и Панайот Казаков.
Преди три години с дарения на устремеца Христо Дянков, който живее в гр. Ямбол, и на кмета на общината Божин Божинов на входа на гробищния парк бе построен параклисът, а пространството около него бе благоустроено като дарение от друг устремец, който живее в селото – Панайот Казаков.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 3, 2017 08:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама