Рекордна по тегло миома извадиха лекари в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева август 4, 2015 11:36

Рекордна по тегло миома извадиха лекари в Харманли

Рекордна по тегло миома извадиха лекари в Харманлийската болница тази сутрин. Операцията бе на 42-годишната жена от Любимец. Д-р Филипов и д-р Чолев оперираха туморното образование с тежина 2 килограма и дължина над 20 см около 50 минути.

Медицинските лица обясниха, че жената дълго време е живяла с проблема си без да знае. Образуванието й е открито от доктор случайно, при профилактичен преглед. Той я изпратил на гинеколог, който предприел операцията.

Размерите на миомата са рядкост за местната болница, видът й е с размери на плод в 5 месечна бременност.

Гинеколозите съветват да се ходи редовно на профилактични прегледи.

От една година в АГО- Харманли се извършват в пълен обем планови и спешни операции на клинично ниво.

DSC_3453

Милена Митева
От Милена Митева август 4, 2015 11:36
Напиши коментар

6 коментара

 1. Пациентката август 16, 15:25

  В случая не е морално да клеветите и да пишите,без да мжете да докажете.
  БЛАГОДАРЯ на екипа от професионалисти,които се справиха перфекно.Благодаря на персонала от болничното заведение и моя личен лекар за компетентноста и грижите!БЛАГОДАРЯ!

  Отговори на този коментар
 2. медицински специалист август 12, 11:24

  Специални поздравления за професионализма и смелостта на медицинският екип .извършил операцията.Специални поздравления и за дребнавостта на госпожата с чужда фамилия.коментирала толкова ;професионално ;събитието.Добре е човек да може да погледне на тази операция и от другите и аспекти.които никак не са маловажни;Но явно в случая важи поговорката.Че колкото си по-неук .толкова си мислиш. че морето е до колене;

  Отговори на този коментар
  • Svetla август 13, 11:55

   from medical point of view this is good news for the surgical team, and I am not disputing this fact and their medical professionalism. regarding my family name is not a foreign. Gotchev is written acording to overseas standarts and regulation in the foreign passport. As you mentioned my coment is professional, but sadly yours is not so professional.

   Отговори на този коментар
 3. Svetla Gotchev август 5, 07:45

  Новината се опрочи през напълно безотговорно и непрофесионално публикуваната статия: Никаква защита на личните данни на пациента в случая: Лекарите нямат право да дават лични данни са пациентите (в случая местоживеене); журналистите нямат право да публикуват личните данни, дори и лекарите да са ги споделили, без разрешението на пациента и то трябва да бъде отбелязано като факт в края на статията и администратора на страницата не би трябвало да разреши публикуването на тази статия при нарушенията, но явно три институции в Харманли нямат елементарна представа от международните изисквания в подобни случаи.

  Отговори на този коментар
 4. Светла август 4, 19:27

  Редактора на страницата както и журналиста написал статията заслужават да бъдат подведени под съдебна отговорност. В норалните държави такива новини се съобщават без да се дава лична информация за пациента( в случая местоживеенето му). Това е нарушаване на личния живот на гражданите. Но пък и самите лекари имат вина в случай да дават подобна лична информация. Достатъчно бе да се спомене за находката им без лични подробности за пациента. Още веднъж доказателства за ниска култура и етика и в журналистиката, и в медийното пространство, и в здравеопазването.

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.