Рекорден брой участници се включиха в крос на „Ротари клуб“ – Харманли

Милена Митева
От Милена Митева юни 8, 2018 15:38

Рекорден брой участници се включиха в крос на „Ротари клуб“ – Харманли

Рекорден брой участници – 163, се включиха в тазгодишния крос, организиран от „Ротари клуб“ – Харманли. Състезателите стартираха в 9:00 часа пред сградата на ОбА, а решилите да участват трябваше да пробягат разстоянието от 650 метра, за да получат номер за своето участие. Той има дава право да участват в томболата за двата велосипеда. Спечелиха ги осмокласниците Диан Янков и Алекс Митков от ЦСОП „П. Р. Славейков“ и СУ “Неофит Рилски“.
В първата категория – момичетата 5-6 клас, победител бе Кирилка Катева от 7 клас в ЦСОП „П. Р. Славейков“. След нея финишираха първокласничките Бояна Сивкова от 3 клас и Мила Милкова от НУ “Алеко Константинов“.
В същата възрастова група при момчетата най-бързо пробягали разстоянието бяха Христо Станков от СУ “Неофит Рилски“, от 6 клас, връстникът му Иван Иванов от същото училище и Димитър Димитров от 6 клас, на ОУ “Иван Вазов“.
В категорията – 8-9 клас, седмокласничката Иванина Иванова от ОУ “Иван Вазов“ бе най-бърза. Второто и третото място бяха заети от близначките Наталия и Виктория Крумови, които са възпитаници на същото училище.
Първи успех в тази възрастова група при момчетата записаха Валентин Василев от 8 клас в СУ “Неофит Рилски“, седмокласникът Елиас Найденов от ОУ “Иван Вазов“ и Димитър Венциславов от 8 клас в ПГЕТ „Захари Стоянов“.
Най-добри в кроса от 10-11 клас момичета бяха Магдалена Янчева от 12 клас в СУ “Неофит Рилски“, Ивайла Боянова от 9 клас в същото училище и Сабрие Осман от ЦСОП „П. Р. Славейков“.
Деветокласникът Михаил Михайлов от ПГЕТ „Захари Стоянов“ финишира първи при момчетата в последната категория. Той бе последван от Красимир Димов от 11 клас в СУ “Неофит Рилски“ и Георги Георгиев от 10 клас в същото училище.
Участниците, заели първите три места в категориите, получиха раници, топки и хилки за тенис на маса.
Събитието се провежда за четиринадесета поредна година.
Тениските, с които бяха облечени спортистите за кроса, бяха подарък от фирма „Димана” и господин Иван Лозанов, който е член на „Ротари”.

Президентът на клуба: „Изпълнихме всички критерии, които се изискват от нас“

Г-н Желев как ще отчете изминалата година, в която Вие бяхте президент?
Всяка една ротарианска година завърша през месец юни и този крос е едно от предизвикателствата за организацията. За този период сме се представили добре и сме изпълнили всички критерии, които се изискват от нашата организация.
Признание за работата ни е и полученият плакет от дистрикт гуверньора на „Ротари България“ с благодарност към клуба.

Да изброите някоя от дейностите, с които сте се занимавали през годината?
През тази година започнахме да реализираме проект за 240 000 лева за спортна площадка на ОУ „Иван Вазов“ – Харманли. Подкрепихме финансово ремонта на църквата „Св. Иван Рилски“ и децата от школата на Жеко Ангелов.
Поставихме шахматна площадка до Културния център, а на стадиона засадихме акации.
В края на миналата година организирахме „Празник на виното и приятелство“, допълва той.
Искам да изкажа благодарност към членовете на целия клуб, затова че ме подкрепяха този мандат. Специална благодарност към Милко Милков, Галин Карагьозов, Александър Петров, на касиера Панайот Дурев от борда на „Ротари Харманли“.

This slideshow requires JavaScript.

 

Милена Митева
От Милена Митева юни 8, 2018 15:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.