Рекорден брой положителни тестове в Хасковско

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 30, 2020 12:21

Рекорден брой положителни тестове в Хасковско

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 45/929, година XVII, 27 ноември - 3 декември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Хасковска област достигна рекорден брой на регистрирани положителни случаи на COVID-19. В четвъртък, 26 ноември, от Областният кризисен щаб съобщават за 122 души. Двама са починали и петима са излекувани, допълва съобщението.
50 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 38, Харманли – 12, Свиленград – 8, Тополовград – 2, Любимец – 1, Симеоновград – 5, Минерални бани – 2, Ивайловград – 2, Стамболово – 2. Сред положителните са лекар и медицинска сестра от МБАЛ – Хасково, медицинска сестра от доболничната помощ от община Хасково, лекар от доболничната помощ от община Свиленград и медицинска сестра от община Харманли. Починали са: мъж на 66 години от община Симеоновград с диабет и хронично бъбречно заболяване и друг на 72 години от община Стамболово с диабет, сърдечно, хронично неврологично и хронично бъбречно заболяване.
Случаите на коронавирус в областта до тази дата са 2098. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест са 124. На домашно лечение са 1263 човека, починали са 109, а оздравелите – 602.
На 25 ноември са регистрирани са 88 нови положителни случая. От Областна администрация съобщават за 6 починали и 34 излекувани. Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са:
– лекар и медицинска сестра от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Хасково и медицинска сестра от „МБАЛ – Хасково“.
Положителни са и учителка в детска градина от община Харманли, учителка от ОУ „Иван Вазов“ в Устрем, община Тополовград, и учителка от СУ „Д-р Петър Берон“ – община Тополовград.
На 24 ноември регистрирани с COVID-19 са 68. Починали са 6, а излекувани – 26.
Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 34; Димитровград – 22; Харманли – 5; Свиленград – 2; Тополовград – 1; Любимец – 1; Минерални бани – 1; Ивайловград – 1; Стамболово – 1.
Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, е служител на РЗИ – Хасково.
Починали са: мъж на 69 години от община Хасково, жена на 69 години от община Димитровград, мъж на 73 години от община Харманли, мъж на 69 години от община Свиленград, жена на 76 години от община Свиленград, мъж на 86 години от община Тополовград.
На 23 ноември е регистриран само 1 положителен случай на коронавирусна инфекция. Оздравелите, за които съобщават от Областен кризисен щаб,са 44.
От там съобщават, че медицинска сестра и санитар от „МБАЛ – Свиленград“ също са с положителни проби. Сред носителите на инфекцията е и учител от СУ „Св. Климент Охридски“ – Симеоновград, поради което под карантина са поставени по една паралелка ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас и три паралелки от 6-ти клас.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 30, 2020 12:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама