Разясняваха целта на общински фонд за подкрепа на местни инициативи

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 4, 2018 06:15

Разясняваха целта на общински фонд за подкрепа на местни инициативи

На 21 февруари НЧ „Просвета – 1870“ Свиленград бе домакин на информационен ден на първата сесия на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи от общината. В него участваха Емилия Лисичкова, председател на Платформа АГОРА и Ваня Папазова, експерт в община Свиленград. Представителите на 11 читалища от общината получиха разяснения за обявената сесия на фонда, чиято приоритетна област е „Подпомагане развитието на нови и традиционни културни инициативи на читалищата в община Свиленград“. Крайният срок за подаване на инициативите е 16 март 2018 г. като те могат да бъдат реализирани в периода 1 април – 30 ноември 2018 г.

Създаването на фонда в Свиленград е резултат от партньорството между Община Свиленград и Платформа АГОРА по проект „Активни граждански общности: изграждане на капацитет за промяна”, реализиран с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”. Общата сума на фонда за 2018 г. е 16 0000 лв., Платформа АГОРА и Община Свиленград участват във фонда с по 8 000 лв.

Фондовете са част от проекта „Активни общности: изграждане на капацитет за промяна“, реализиран от сдружение „Платформа АГОРА” с подкрепата на Фондация Америка за България. Целта на проекта е разработване, утвърждаване и популяризиране на устойчив модел за овластяване на общностите на базата на местно лидерство, активно гражданско поведение и мобилизиране на местни ресурси. Модел

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 4, 2018 06:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.