Разясняваха целта на общински фонд за подкрепа на местни инициативи

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 4, 2018 06:15

Разясняваха целта на общински фонд за подкрепа на местни инициативи

На 21 февруари НЧ „Просвета – 1870“ Свиленград бе домакин на информационен ден на първата сесия на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи от общината. В него участваха Емилия Лисичкова, председател на Платформа АГОРА и Ваня Папазова, експерт в община Свиленград. Представителите на 11 читалища от общината получиха разяснения за обявената сесия на фонда, чиято приоритетна област е „Подпомагане развитието на нови и традиционни културни инициативи на читалищата в община Свиленград“. Крайният срок за подаване на инициативите е 16 март 2018 г. като те могат да бъдат реализирани в периода 1 април – 30 ноември 2018 г.

Създаването на фонда в Свиленград е резултат от партньорството между Община Свиленград и Платформа АГОРА по проект „Активни граждански общности: изграждане на капацитет за промяна”, реализиран с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”. Общата сума на фонда за 2018 г. е 16 0000 лв., Платформа АГОРА и Община Свиленград участват във фонда с по 8 000 лв.

Фондовете са част от проекта „Активни общности: изграждане на капацитет за промяна“, реализиран от сдружение „Платформа АГОРА” с подкрепата на Фондация Америка за България. Целта на проекта е разработване, утвърждаване и популяризиране на устойчив модел за овластяване на общностите на базата на местно лидерство, активно гражданско поведение и мобилизиране на местни ресурси. Модел

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 4, 2018 06:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 753 221 преглеждания