Развръзка по знаково дело за катастрофа след 4 години съдебна битка

Сакар нюз
От Сакар нюз март 19, 2015 11:10

Развръзка по знаково дело за катастрофа след 4 години съдебна битка

Акценти

  • Развръзката по едно от най-ключовите дела за катастрофи в Хасковски регион дойде след като 4 години папките по казуса циркулираха между Хасково и София

Свързани публикации

Хасковлийката Гергана Василева бе осъдена на 10 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Тя бе призната за виновна от Окръжен съд Хасково, че на 17 април 2011 г. е причинила катастрофа в ж.к. „Орфей”, при която са пострадали и трима лекари. Развръзката по едно от най-ключовите дела за катастрофи в Хасковски регион дойде след като 4 години папките по казуса циркулираха между Хасково и София.

Първоначално тя е била призната за виновна от Районен съд Хасково. След това обаче окръжните магистрати я оправдали. Но върховните магистрати постановили делото да започне отначало. Окръжен съд отново я оправдал, а столичните съдии постановили делото да се гледа за трети път. Сега окръжните съдии Миглена Тянкова, Милена Дечева и Недялко Паталов обаче я осъдиха.

Според обвинителният акт Гергана е шофирала лек автомобил „Ауди“, собственост на майката на тогавашния й приятел Пламен. Според разследващите тя се е движила с несъобразена скорост и освен това не е спряла на знак „Стоп”. На кръстовище в ж.к. „Орфей” се блъснала в лек автомобил „Фиат“, в който пътували лекари, които се оказали със средна телесна повреда.

В окончателното и не подлежащо вече на обжалаване решение е записано още Гергана Василева да изплати граждански иск в размер на 3 000 лв.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 19, 2015 11:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.