Развръзка по знаково дело за катастрофа след 4 години съдебна битка

Сакар нюз
От Сакар нюз март 19, 2015 11:10

Развръзка по знаково дело за катастрофа след 4 години съдебна битка

Акценти

  • Развръзката по едно от най-ключовите дела за катастрофи в Хасковски регион дойде след като 4 години папките по казуса циркулираха между Хасково и София

Свързани публикации

Хасковлийката Гергана Василева бе осъдена на 10 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Тя бе призната за виновна от Окръжен съд Хасково, че на 17 април 2011 г. е причинила катастрофа в ж.к. „Орфей”, при която са пострадали и трима лекари. Развръзката по едно от най-ключовите дела за катастрофи в Хасковски регион дойде след като 4 години папките по казуса циркулираха между Хасково и София.

Първоначално тя е била призната за виновна от Районен съд Хасково. След това обаче окръжните магистрати я оправдали. Но върховните магистрати постановили делото да започне отначало. Окръжен съд отново я оправдал, а столичните съдии постановили делото да се гледа за трети път. Сега окръжните съдии Миглена Тянкова, Милена Дечева и Недялко Паталов обаче я осъдиха.

Според обвинителният акт Гергана е шофирала лек автомобил „Ауди“, собственост на майката на тогавашния й приятел Пламен. Според разследващите тя се е движила с несъобразена скорост и освен това не е спряла на знак „Стоп”. На кръстовище в ж.к. „Орфей” се блъснала в лек автомобил „Фиат“, в който пътували лекари, които се оказали със средна телесна повреда.

В окончателното и не подлежащо вече на обжалаване решение е записано още Гергана Василева да изплати граждански иск в размер на 3 000 лв.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 19, 2015 11:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 285 831 преглеждания