Разширяват и преоборудват Бърза помощ в Елхово

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 2, 2015 16:22

Разширяват и преоборудват Бърза помощ в Елхово

Акценти

  • В цялата страна ще се изграждат 28 Центъра за спешна медицинска помощ, 170 филиала на центрове и 34 спешни отделения в държавните лечебни заведения.

Свързани публикации

Руска Георгиева, Елхово

Отварят входа на североизточното крило на Елховската болница за спешно нуждаещи се пациенти, информира за медиите общинският съветник Красимир Кръстев. Това стана след поредната сесия на община Елхово, състояла се в края на миналата седмица. Там ще се приемат пациенти до 48 часа, като легловата база ще бъде за около 20 души. За целта крилото от елховската болница ще се ремонтира, преоборудва . Ще има възможност за предоставяне на нови линейки за нуждите на гражданите, които най-често са от елховска, боляровска и тополовградска общини.

Това се изгражда по оперативна програма ,,Региони в растеж-2014-2020г., бенифициент на която е Министерството на здравеопазването.

В община Елхово е постъпило писмо от областния управител на Ямбол относно депозирано писмо от Министерството на здравеопазването, с искане за съдействие и предоставяне на информация за изпълнение на този инвестиционен проект. От него става ясно, че реализирането на проекта предвижда обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на спешна помощ на територията на цялата страна. Проектът ще включва извършване на инвестиция в 28 Центъра за спешна медицинска помощ, 170 филиала на центрове и 34 спешни отделения в държавните лечебни заведения.

В изпълнение на дейностите ще бъде ремонтиран съществуващият сграден фонд, както и ще бъде осигурено цялостно оборудване и обзавеждане, съгласно изискванията на медицинския стандарт на спешна помощ и действащата нормативна уредба в страната.

За да отговаря на минималните условия за финансиране е необходимо сградният фонд върху, който са учредени ограничени вещни права на Центъра за спешна медицинска помощ да е с квадратура не по малка от 200 кв. м.

Към настоящия момент за нуждите на Филиала на Центъра за спешна медицинска помощ – Елхово, с договор за безвъзмездно управление е предоставен недвижим имот на първи етаж, на болницата, болница с площ 92,90 кв. м.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 2, 2015 16:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама