Разкриха румънка, пренасяла контрабандни накити в бельото си

Сакар нюз
От Сакар нюз май 8, 2018 14:33

Разкриха румънка, пренасяла контрабандни накити в бельото си

Сребърни накити, с тегло 1.703 кг  открили в бельото на румънка митнически служители и гранични полицаи  на Капитан Андреево. За това съобщиха от Агенция „Митници“. Дамата пътувала във Фолксваген „Пасат“ и пристигнала на граничния пункт от  Турция на 1 май. Шофьорът и неговите две спътнички, всички румънски граждани, са заявили пред българските митнически служители, че не внасят нищо за деклариране. По време на щателната проверка и при личен преглед на пътуващите в колата румънски гражданки, в бельото и по дрехите на една от тях, митническите служители открили бижутата. От сутиена, долното бельо и джобовете на панталона на дамата са извадили  571сребърни предмета, сред които 408 медальони, 43 пръстени, 24 гривни, 25 синджира и 71 чифта обеци.

Направената експертиза от  вещо лице  е установила, че сребърните бижута са с проба 925, с общо тегло 1.703 кг и са на стойност  6 800  лева.

Контрабандните сребърни изделия са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата, според разпоредбите на Валутния закон. На румънската гражданка е съставен акт за нарушение на Валутния закон, завършва съобщението.

При друг случай на същия митнически пункт служители задържаха 10 кг сребърни бижута.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз май 8, 2018 14:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 508 383 преглеждания