Разкриха румънка, пренасяла контрабандни накити в бельото си

Сакар нюз
От Сакар нюз май 8, 2018 14:33

Разкриха румънка, пренасяла контрабандни накити в бельото си

Акценти

  • На румънската гражданка е съставен акт за нарушение на Валутния закон

Свързани публикации

Сребърни накити, с тегло 1.703 кг  открили в бельото на румънка митнически служители и гранични полицаи  на Капитан Андреево. За това съобщиха от Агенция „Митници“. Дамата пътувала във Фолксваген „Пасат“ и пристигнала на граничния пункт от  Турция на 1 май. Шофьорът и неговите две спътнички, всички румънски граждани, са заявили пред българските митнически служители, че не внасят нищо за деклариране. По време на щателната проверка и при личен преглед на пътуващите в колата румънски гражданки, в бельото и по дрехите на една от тях, митническите служители открили бижутата. От сутиена, долното бельо и джобовете на панталона на дамата са извадили  571сребърни предмета, сред които 408 медальони, 43 пръстени, 24 гривни, 25 синджира и 71 чифта обеци.

Направената експертиза от  вещо лице  е установила, че сребърните бижута са с проба 925, с общо тегло 1.703 кг и са на стойност  6 800  лева.

Контрабандните сребърни изделия са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата, според разпоредбите на Валутния закон. На румънската гражданка е съставен акт за нарушение на Валутния закон, завършва съобщението.

При друг случай на същия митнически пункт служители задържаха 10 кг сребърни бижута.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз май 8, 2018 14:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.