Равносметка от проекта „Активни и здрави деца“

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 15, 2020 09:30

Равносметка от проекта „Активни и здрави деца“

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 47/931 година XVII, 11 - 17 декември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Успешно приключи проектът „Активни и здрави деца“ на Училищното настоятелство към ОУ „Иван Вазов“, гр. Харманли. Той бе финансиран по програмата „VIVACOM Регионален грант“. Изказваме благодарност на спонсорите, които ни подкрепиха в благородната ни кауза – да изградим една добра практика за противодействие на обездвижването и стреса в живота на нашите деца.
Въпреки мерките против пандемията, в рамките на половин година успяхме да осъществим всички планирани дейности. Чрез първата от тях – „Активно междучасие“, променихме физическата среда там, където учат най-малките. Коридорите вече предразполагат децата в междучасията да играят на изрисуваните образователни игри, а не да стоят в задушните стаи. Свежите цветове създават красота и уют. Така съчетахме цвят и движение, за да намалим стреса при децата си.
Особено голямо значение отдаваме на втората дейност, която е и част от иновативната програма на училището. Тя е свързана с разработване на профилактичен комплекс срещу последствията от обездвижването. Бяха закупени подходящи уреди, с които в часовете по физическо възпитание и спорт вече се работи за превенция на най-разпространените отрицателни последствия от обездвижването на децата – гръбначни изкривявания, плоскостъпие и наднормено тегло.
Най-приятният и здравословен начин за противодействие на обездвижването бе третата осъществена дейност по проекта – разходка сред живописната екопътека на града, наречена „Дефилето“. Почистихме защитената зона, родители и учители обясниха на децата какви билки растат в региона и защо трябва да пазим чиста природата.
За нас, представителите на Училищното настоятелство, важен резултат е и подобреното взаимодействие между учители и родители. Заедно работихме по всички дейности, сближихме се, разбрахме, че сме еднакво загрижени за децата. Това е солидна основа за бъдещо ползотворно сътрудничество.

Теодора Димитрова, Председател на УН към ОУ „Иван Вазов“

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 15, 2020 09:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама