Радост! Грипната ваканция няма да се отучва.

Милена Митева
От Милена Митева януари 16, 2017 20:59

Радост! Грипната ваканция няма да се отучва.

Ваканцията заради лошото време и грипната епидемия, в която продължават да бъдат повечето училища в страната, няма да се отучва. „По календар на образователното ведомство учениците ще бъдат във ваканция от 4 до 8 февруари включително“, съобщиха от министерството на образованието.
От думите на зам.-министъра Диян Стаматов, няма нужда от отучване и няма да има преструктуриране на учебното съдържание, макар че зимната ваканция е удължена с около седмица. Тези дни били „защитими“ и „резервни“ в календара, тъй като по закон се позволявало и на министъра, и на кметовете да удължават ваканцията при необходимост.
Коледната ваканцията на учениците, която се превърна в грипна трябваше да приключи на 9 януари, понеделник.
Заради съществуващият риск от високата заболеваемост от грип тя бе удължена до 11 януари, сряда. Това стана по настояване на кметовете, които по новият закон имат правомощията да поискат увеличаване на почивката.
На 12 януари занятия започнаха учениците от Харманли, Свиленград и Тополовград. Два дни преди започване на новата учебната година кметовете на трите града призоваха директорите на учебни заведения да затоплят класните стаи и училищни помещения предварително, за да може учебният процес да започне при нормални за учениците условия.

Ваканцията за учениците в 6 от 11-те общини в Хасковска област продължава В Хасково, Димитровград, Ивайловград, Маджарово, Стамболово и Симеоновград дейността ще бе възстановена в понеделник, 16 януари.

Милена Митева
От Милена Митева януари 16, 2017 20:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 918 833 преглеждания