Работилницата на СУ „Желязко Терпешев“ е обновена и оборудвана

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова ноември 2, 2017 13:09

Работилницата на СУ „Желязко Терпешев“ е обновена и оборудвана

Акценти

  • През лятото на 2017 година в помещението бяха извършени ремонтни дейности

Свързани публикации

От началото на учебната година учениците от СУ „Желязко Терпешев“, Любимец, се обучават в изцяло обновена и модерно оборудвана работилница по предмета „технология и предприемачество“. Кабинетът е снабден с различни инструменти и машини, подходящи за провеждане на учебния процес на децата от 5 до 9 клас.

През лятото на 2017 година в помещението бяха извършени ремонтни дейности, за да може през новата учебна година учениците да се обучават в естетизирана и подходяща среда.

При откриването на 2017/2018 година Община Любимец пое ангажимент, че ще помогне със средства за дооборудването на кабинета и ще закупи каквото е необходимо. След консултация и препоръки от учителите-специалисти  кметът на общината инж. Анастас Анастасов отпусна сумата от 400 лв., с които бе закупена нова  настолна бормашина. От началото на тази седмица тя вече е в експлоатация.

Машината ще се използва и в извънкласните дейности за обучение на учениците от новосформирания Клуб „Пинокио“. Новата придобивка ще помогне за по-добрата подготовка на учениците и те ще могат да повишат своите умения и сръчност при изработването на различни предмети от дърво.

Спонсори за закупуване на оборудване за учебната работилница са и местният Ротари клуб „Любимец“. Те отпуснаха 300 лв., с които се закупи контурен трион – предназначен за прецизна и сложна работа върху различни видове материали. Той е гъвкав и много точен при перфектно изрязване на сложни и нестандартни форми, кръгове и др.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова ноември 2, 2017 13:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.