Работилницата на СУ „Желязко Терпешев“ е обновена и оборудвана

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова ноември 2, 2017 13:09

Работилницата на СУ „Желязко Терпешев“ е обновена и оборудвана

Акценти

  • През лятото на 2017 година в помещението бяха извършени ремонтни дейности

Свързани публикации

От началото на учебната година учениците от СУ „Желязко Терпешев“, Любимец, се обучават в изцяло обновена и модерно оборудвана работилница по предмета „технология и предприемачество“. Кабинетът е снабден с различни инструменти и машини, подходящи за провеждане на учебния процес на децата от 5 до 9 клас.

През лятото на 2017 година в помещението бяха извършени ремонтни дейности, за да може през новата учебна година учениците да се обучават в естетизирана и подходяща среда.

При откриването на 2017/2018 година Община Любимец пое ангажимент, че ще помогне със средства за дооборудването на кабинета и ще закупи каквото е необходимо. След консултация и препоръки от учителите-специалисти  кметът на общината инж. Анастас Анастасов отпусна сумата от 400 лв., с които бе закупена нова  настолна бормашина. От началото на тази седмица тя вече е в експлоатация.

Машината ще се използва и в извънкласните дейности за обучение на учениците от новосформирания Клуб „Пинокио“. Новата придобивка ще помогне за по-добрата подготовка на учениците и те ще могат да повишат своите умения и сръчност при изработването на различни предмети от дърво.

Спонсори за закупуване на оборудване за учебната работилница са и местният Ротари клуб „Любимец“. Те отпуснаха 300 лв., с които се закупи контурен трион – предназначен за прецизна и сложна работа върху различни видове материали. Той е гъвкав и много точен при перфектно изрязване на сложни и нестандартни форми, кръгове и др.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова ноември 2, 2017 13:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама