„Работилница“ ще обучава родители на малки деца

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 27, 2019 10:00

„Работилница“ ще обучава родители на малки деца

В Харманли стартира програма за обучение на родители на малки деца. Тя се нарича „Да пораснем заедно. Работилница за родители“ и стартира през октомври.
С подкрепата на Общината, екип от учители от трите детски градини в града – Стефка Михайлова, Виолета Профирова и Живка Димитрова, стартират програма за подкрепа на родители на малки деца, разработена от UNICEF. Тя се състои от 14 сесии, които се провеждат с група от около 15 родители, веднъж седмично, в продължение на три месеца и половина.
По време на сесиите родителите ще имат възможност да общуват с други родители и специалисти, да обменят опит и мисли, както и да научават повече за развитието на детето и неговите психологически потребности, родителството и взаимоотношенията с децата, ефективното общуване с детето, разрешаването на конфликти и др.
Сесиите включват кратки лекции, образователни филмчета, презентации, дискусии и работа в малки групи.
Участието на родителите в програмата е безплатно. Всеки, който желае да се включи, може да се запише в детската градина, която посещава детето му.
Инстинктивно и от само себе си всеки може да влезе в ролята на родител, но да бъдеш родител днес – още повече за пръв път – те изправя пред много предизвикателства. Родителите на малки деца често си задават трудни въпроси: Как да бъда добър родител? Как да поставям граници и правила? Как да разбирам потребностите на децата си, когато те не могат да ги изразят? Как да помогна на детето да развие своите възможности? Как да се справям успешно с нежеланото поведение и конфликтите с децата и между децата? Как да подкрепя детската самостоятелност и инициатива?

Снимка: zerotothree

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 27, 2019 10:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама