„Работилница“ ще обучава родители на малки деца

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 27, 2019 10:00

„Работилница“ ще обучава родители на малки деца

В Харманли стартира програма за обучение на родители на малки деца. Тя се нарича „Да пораснем заедно. Работилница за родители“ и стартира през октомври.
С подкрепата на Общината, екип от учители от трите детски градини в града – Стефка Михайлова, Виолета Профирова и Живка Димитрова, стартират програма за подкрепа на родители на малки деца, разработена от UNICEF. Тя се състои от 14 сесии, които се провеждат с група от около 15 родители, веднъж седмично, в продължение на три месеца и половина.
По време на сесиите родителите ще имат възможност да общуват с други родители и специалисти, да обменят опит и мисли, както и да научават повече за развитието на детето и неговите психологически потребности, родителството и взаимоотношенията с децата, ефективното общуване с детето, разрешаването на конфликти и др.
Сесиите включват кратки лекции, образователни филмчета, презентации, дискусии и работа в малки групи.
Участието на родителите в програмата е безплатно. Всеки, който желае да се включи, може да се запише в детската градина, която посещава детето му.
Инстинктивно и от само себе си всеки може да влезе в ролята на родител, но да бъдеш родител днес – още повече за пръв път – те изправя пред много предизвикателства. Родителите на малки деца често си задават трудни въпроси: Как да бъда добър родител? Как да поставям граници и правила? Как да разбирам потребностите на децата си, когато те не могат да ги изразят? Как да помогна на детето да развие своите възможности? Как да се справям успешно с нежеланото поведение и конфликтите с децата и между децата? Как да подкрепя детската самостоятелност и инициатива?

Снимка: zerotothree

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 27, 2019 10:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.