“Работата като директор е съвсем различна от тази на учителя”

Милена Митева
От Милена Митева декември 18, 2018 09:42

“Работата като директор е съвсем различна от тази на учителя”

Светла Георгиева е новият директор на ОУ “Иван Вазов“ – Харманли. Тя пое отговорностите на Наташа Кирякова, която го ръководи 18 години. Настоящият ръководител зае поста си, след като спечели конкурс, обявен от МОН. За длъжността имаше още един кандидат – Соня Илиева.
Кое Ви накара да се кандидатирате за този пост?
Като възпитаник на училище „Иван Вазов“ имам интерес за неговото развитие. Знам, че ще ми е трудно, но обичам предизвикателствата.

Светла Георгиева работи като учител по български език и литература в СУ “ Неофит Рилски“ – Харманли, 19 години. Споделя, че обича професията си, защото всеки ден общува с млади хора и е щастлива, когато след време ги види големи и реализирани. Тя е и общински съветник в местния парламент.

Опознахте ли се вече със своя екип?
Хубаво е да видиш срещу себе си свои учители, съученици и те да са ти колеги. Естествено, че има и преподаватели, които не познавам, но ще се опознаваме взаимно. Намерих един работещ, деен и креативен екип. Проведох няколко срещи с тях и обсъдихме идеите си, за да отберем и преценим кое е най-важно за нас.

Какви са първите Ви впечатления за работата?
Работата като директор е съвсем различна от тази на учителя. Всеки ден е динамичен, непредсказуем и интересен. Работата е свързана с различни хора, документи и институции.

Кои са нещата, които смятате да реализирате в най-скоро време?
Имаме идеи, но ще ги степенуваме по важност. Искам скоро да мога да ви се похваля с нещо направено.

Какви са плановете Ви на по-късен етап?
Смятам да вървим всички заедно напред, защото е важно за всички. Оптимист съм и вярвам, че ще се справим.

Какво искате да промените и защо се налага това?
За момента тук намерих един работещ механизъм, за което има огромен принос госпожа Кирякова, отдала голяма част от живота си за него. Ще се опитам да го канализирам в реализирането на общите планове и идеи за училището. Надявам се да го направя по-желано за учениците, по-спокойно за учителите и родителите.

От кого очаквате подкрепа?
Помолих за съдействие колегите, проведох срещи с членовете на Настоятелството и Обществения съвет, с Бизнес клуба и се надявам на подкрепата на Общината, за да реализираме смелите си планове. Само ако работим заедно в една посока, само тогава смятам, че ще успеем.

Милена Митева
От Милена Митева декември 18, 2018 09:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 126 638 преглеждания