Проявен интерес към конкурса за млади хора

Сакар нюз
От Сакар нюз април 8, 2016 11:01

Вече има проявен интерес за кандидатстване на конкурса „Зелено Харманли“. Две групи ученици поискаха да получат по-конкретна информация. Те се затруднявали от официално съобщение и поскаха да знаят в какво точно ще се изразява тяхната дейност.
Най общо казано се отпуска една сума пари, чието изразходване трябва да бъде в полза за природата или за чистотата на града. Това е продиктувано от факта, че непрекъснато по Фейсбук има публикувани снимки с разсипани боклуци, занемарени площадки за игра, западнали паркове. Автори са предимно млади хора, които снимат с телефоните и се възмущават от тази действителност. Сега им се предоставя възможност поне малко да променят заобикалящата реалност.
Това можа да стори една група от млади хора, която е решила да облагороди парк, чешма, туристическа пътека, градинка, паметник или друг подобен обществен обект. Събират се, избират си ръководител, който може да бъде сред тях, учител или треньор например.
Необходимото условие, което да ги събира е, че всички трябва да бъдат обединени от каузата за опазване на природата, да имат прилично екологично поведение, да притежават визия и ценностна система за опазване на околната среда
Всички дружно ще трябва да направят това, което други не са свършили или за замърсили. Могат да почистват градинки, да подкастрят храсти, да озеленят някаква площ, да поставят оградна мрежа, да боядисат стени или огради, да поставят кошчета за отпадъци. Може ученици да решат да засадят дръвчата в парка „Димана Данева“ например.
С отпуснатите пари (до 500 лева) ще се купят материали, нужни за изпълнение на дейностите. Те трябва да бъдат изпълнени в рамките от 7 до 10 дни.
Наградата за добре свършената работа, освен моралното удовлетворение, ще бъде екскурзия до културна забележителност.
Това е първият проект, който сдружение „Бизнесът за Харманли” ще реализира съвместно с Община Харманли. Той дава началото и на други, с които ще се продължи насърчаването на позитивно отношение към природата.
Формулярът за участие може да изтеглите от Фейсбук страницата на „Бизнесът за Харманли“ или от сайта „Сакарнюз“ Проектните предложения изпращайте на

email: [email protected]

Сакар нюз
От Сакар нюз април 8, 2016 11:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама