Протест завърши с актове и задържани

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 13, 2018 15:21

Протест завърши с  актове и задържани

Акценти

  • Започна пред Народното събрание и завърши пред сградата на Министерския съвет

Свързани публикации

С актове и задържане на участници завърши последният протест в столицата. Той се състоя символично на 12.12. в 12:00 часа. Започна пред Народното събрание и завърши пред сградата на Министерския съвет. На него на свои разноски бяха дошли протестиращи от Града на Белоногата, Свиленград, Димитровград и Хасково.
Събралите се при минусови температури хора бяха предупредени от органите на реда да спазват добро поведение, да не носят шапки и шалове, които да крият отличителните им черти по лицето.
„Младите хора трябва да знаят за какво протестират“, каза Николай Гацев, един от организаторите. „Преди няколко седмици след спонтанни митинги са съставени 6 000 акта по разпореждане на министъра на вътрешните работи, като на хората им е било незаконно наредено да подписват протоколи, които не отговарят на формата на протоколи на МВР. Това бяха две принудителни действия, с които бе нарушена българската конституция“, допълни той.
Събралите се скандираха „оставка“ и остро критикуваха начина на управление на държавата. Чакаха от сградата на Народното събрание да излезнат народни представители по време на обедната им почивка, а някои се канеха да ги посрещнат с пиперливи реплики.
След като никой депутат не се появи, протестиращите тръгнаха към сградата на Министерски съвет. Там бяха обградени от органите на реда, които задържаха част от тях, а на други съставиха актове.
Събралите се, предимно от провинцията, споделиха разочарованието си от обявения от национални медии протест на строителни предприемачи, състоял се на Цариградско шосе, при който 1 000 машини заеха част от платното на магистрала „Тракия“.
„С разходите за това можеха да излекуват поне едно болно дете“, допълниха те.
Протестът бе организиран в социалната мрежа Фейсбук. Доста от хората, събрали се в София, се оплакаха, че на много от тях профилите им в социалната мрежа са често блокирани, а коментари, с които критикуват властта, са изтривани.

 

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 13, 2018 15:21
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Венци декември 14, 05:45

    ОСТАВКА !!!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама