Пропадна пода под олтара в „Св. Иван Рилски“ – Харманли

Милена Митева
От Милена Митева септември 27, 2016 13:38

Пропадна пода под олтара в „Св. Иван Рилски“ – Харманли

Акценти

  • Духовното лице сподели, че проблемът се е появил в резултат на влага

Свързани публикации

Подът на олтара на храм “Свети Иван Рилски“ в Харманли е пропаднал преди месец. За това ни сигнализира архиерейският наместник отец Живко Петров. Духовното лице сподели, че проблемът се е появил, в резултат на влага, която е разяла пълнежа под паркета в резултат на което се е получило и срутването.
Помощ при ремонта първи оказаха членове на сдружението “Бизнесът за Харманли“. Освен финансово, те работиха и доброволно, за да помогнат във възстановяването.
Проблемът ще бъде решен, едва след като пропадналото място бъде зарито с пясък, залято с бетон и върху него бъде поставена топлоизолация.
Отец Живко Петров приканва всеки, който има желание да последва примера на останалите и да даде своята финансова и доброволна подкрепа, да отиде в църквата.
Ремонтите по олтара трябва да приключат до 19 октомври, когато храмът ще чества своя празник.

Милена Митева
От Милена Митева септември 27, 2016 13:38
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Климент Климентов септември 27, 14:43

    И това е най-малкият проблем на църквата! От доста време кубета, водосточни тръби, външна мазилка, съответно стенописите вътре в църквата са в критично и окаяно състояние!!! Би било добре като журналисти да дадете малко по-широка гласност на този проблем, тъй като явно харманлийската общественост не е заинтересована! Трябва да се упражни натиск върху Старозагорската митрополия и вие можете да допринесете много по въпроса!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 471 214 преглеждания